Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Παραιτείται από ευρωβουλευτής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κίνησε τις διαδικασίες για την παραίτησή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την ανακοίνωση ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου

Αφού ανακοινώθηκε η ημερομηνία των εκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε εντολή προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την παραίτησή του- καθώς θα είναι υποψήφιος- και από το γραφείο του εστάλη σήμερα το σχετικό email προς την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. 

Στη θέση του ως ευρωβουλευτής αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρώτος επιλαχών, Νίκος Παπανδρέου και η διαδικασία προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί σε 10-15 ημέρες. Ο κ. Παπανδρέου θα είναι ουσιαστικά ο μοναδικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, καθώς η Εύα Καϊλή δεν έχει παραιτηθεί, παραμένει υπο κράτηση κατηγορούμενη για το σκάνδαλο Qatargate.

Χθες, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε για πρόσωπα «κοινής αποδοχής» σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. 

«Κάθε πολιτικός αρχηγός είναι υποψήφιος πρωθυπουργός», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά συμπλήρωσε ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας «υπήρξαν κακοί πρωθυπουργοί για τη χώρα και επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον».

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν διορίζω εγώ την κυβέρνηση

«Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες όπου τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν τις συγκλίσεις να είναι υψηλού κύρους. Εγώ δεν έχω κυβερνήσει, δεν έχω βλάψει τη χώρα, δεν έχω στήσει υποκλοπές […] Κάθε 15 μέρες έχουμε και ένα πολιτικό σκάνδαλο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει την ανοχή του ελληνικού λαού», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ίδια συνέντευξη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αν έχουμε ισχυρή εντολή, ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε προγραμματικές συγκλίσεις. Αν επιτευχθούν, τότε θα συζητήσουμε για τα πρόσωπα κοινής αποδοχής», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης και σημείωσε: 

«Δεν θα είναι ένα πρόσωπο που θα πω εγώ ποιο θα είναι, δεν διορίζω εγώ την κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι με πρόσωπα κοινής αποδοχής σε όλη την Ευρώπη. Όποιος είναι στην κυβέρνηση αυτή θα συμφωνήσει στα πρόσωπα. Δεν είναι δική μου επιλογή. Προσπαθούν να με παρουσιάσουν ότι αλαζονικά θα πω εγώ ποιος θα είναι πρωθυπουργός».

https://www.lifo.gr/now/politics/nikos-androylakis-paraiteitai-apo-eyroboyleytis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button