Πολιτική

ΝΔ: Απαιτούμε διαγραφή Πολάκη- Χυδαιότητες και απειλές δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί η Νέα Δημοκρατία, σε νέα ανακοίνωση για την ανάρτηση του βουλευτή, απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου, μέσω κομματικών πηγών. 

«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια», υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία σε νέα ανακοίνωση για την ανάρτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Παράλληλα, το κυβερνών κόμμα χαρακτηρίζει αυτονόητη τόσο τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και την αποπομπή του Νίκου Παππά από τα ψηφοδέλτια, μετά την καταδίκη του από το ειδικό δικαστήριο, για την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. 

«Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. 

Παύλος Πολάκης: Το άδειασμα του ΣΥΡΙΖΑ από κομματικές πηγές 

Η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη ήρθε από κομματικές πηγές, οι οποίες «άδειασαν» τον βουλευτή. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας», επεσήμαναν πηγές της Κουμουνδούρου, μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ανάρτηση του κ. Πολάκη, στην οποία στοχοποιεί δημοσιογράφους, δικαστές και τραπεζίτες. 

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης», ανέφεραν ακόμη οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΠΑΣΟΚ: Η στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία 

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη προκάλεσε την αντίδραση και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο επισημαίνει πως σε οποιοδήποτε κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη, είτε «παραληρούν» κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα «ήταν ήδη εκτός». 

«Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου», επεσήμανε η Χαριλάου Τρικούπη στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

«Έρχονται, δε, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα είναι η επόμενη φορά “είτε με το καλό είτε με το άγριο”, αλλά και της πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων», επισημαίνει ακόμη το ΠΑΣΟΚ. 

Στην ανακοίνωση σχολιάζεται πως ο κ. Τσίπρας- που στην τελευταία συνέντευξή του «εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του»- όσο και αν «προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν». 

Για άλλη μια φορά, καταλήγει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, «η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας». 

 

πηγή: lifo

now/politics/nd-apaitoyme-diagrafi-polaki-hydaiotites-kai-apeiles-den-mporoyn-na-kalyptontai-me

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button