Πολιτική

ΝΔ: Εκκωφαντική σιωπή Τσίπρα για τις «τσάντες με χρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ» που κατέθεσε η γραμματέας Καλογρίτσα

Για «εκκωφαντική σιωπή» του Αλέξη Τσίπρα, μετά τα όσα είπε στην κατάθεσή της ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, η Ευθαλία Διαμαντή. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του απάντησε πως η κ. Διαμαντή «θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε», ενώ και ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος της. Κάτι το οποίο η Νέα Δημοκρατία απάντησε πως αναμένει «με ανυπομονησία». 

Τι κατέθεσε η γραμματέας του Καλογρίτσα 

Στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου κατηγορούμενοι είναι ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Καλογρίτσας για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, κατέθεσε χθες η επί 40 χρόνια γραμματέας του επιχειρηματία, Ευθαλία Διαμαντή. 

«Έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)», κατέθεσε η κ. Διαμαντή. Τα χρήματα, συμπλήρωσε, δίνονταν σε δημοσιογράφους και σε άλλα πρόσωπα, τα οποία σχεδίαζαν τη λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας που θα εκδιδόταν παράλληλα. 

Ακόμη, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της η κ. Διαμαντή ανέφερε ότι ζήτησαν από τον κ. Καλογρίτσα να βοηθήσει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού, που θα ήταν ένα κανάλι του κόμματος στο οποίο κουμάντο θα έκανε ο κ. Παππάς και το κόμμα.

Συμπλήρωσε ότι από τον κ. Καλογρίτσα ζήτησαν να «δανείσει» το όνομά του για τη σύσταση του καναλιού. Η μάρτυρας ανέφερε ότι ο κ. Παππάς επισκεπτόταν τον κ. Καλογρίτσα κάθε μέρα, μερικές φορές και δυο φορές την ημέρα. Πριν πάει ο κ. Παππάς στο Μαξίμου, πήγαινε στα γραφεία της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα, συζητούσαν για καμιά ώρα περίπου και έφευγε, ενώ αρκετές φορές ο επιχειρηματίας πήγαινε στο Μαξίμου και εκεί έβλεπε τον κ. Παππά και άλλους, ανέφερε. 

Επίσης, η κ. Διαμαντή αναφέρθηκε στον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, για τον οποίο επισήμανε ότι πριν την καταβολή της πρώτης δόσης υποσχόταν ότι χρήματα υπάρχουν σε Κύπρο και Ελβετία και έρχονται και προσέθεσε ότι μέσα στο γραφείο του επιχειρηματία ο κ. Παππάς είπε στον κ. Αρτεμίου: «Αρτέμη, πες στον Καλογρίτσα ότι τα χρήματα θα έρθουν». Η μάρτυρας επανέλαβε ότι «έφευγαν πολλά χρήματα για το κόμμα», ενώ διευκρίνισε ότι ο κ. Αρτεμίου προέκυψε τον Σεπτέμβριο του 2016 και έλεγε ότι θέλει να βοηθήσει οικονομικά για το θέμα της δημιουργίας καναλιού.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα κατέθεσε ενόρκως, με ονοματεπώνυμο και χωρίς κουκούλα, ότι “έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ”», σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. 

Ο κ. Τσίπρας, συνεχίζει η ανακοίνωση, έχει τρεις επιλογές: 

«Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε “για το το καλό του κόμματος”.

Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε “μαύρο χρήμα”, από διάφορες πηγές, στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς. 

Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια». 

Από χθες, καταλήγει η Νέα Δημοκρατία, «που έγιναν οι αποκαλύψεις, η σιωπή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκκωφαντική». 

Παππάς: Θα υποβάλλω μήνυση εναντίον της 

Με σημερινή δήλωσή του, ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος της γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, για τα όσα είπε στην κατάθεσή της. 

«Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κ. Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που υποβάλλω εναντίον της», δήλωσε ο πρώην υπουργός Επικρατείας. 

«Οι υποβολείς όμως της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας, που επιλέγουν για άλλη μια φορά το δρόμο της λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τον πανικό τους προδίδουν», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η κ. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου

Απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή «θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε». 

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απογειώσει τη διαφθορά σε επίπεδα ρεκόρ, με ένα καινούργιο σκάνδαλο να ξεσπά κάθε μέρα. Είναι αναμενόμενο να ψάχνει εναγωνίως να στήσει κάποιο αφήγημα που να μπορεί να δικαιολογήσει τη τελευταία της γραμμή άμυνας: Όχι ότι η ΝΔ δεν είναι διεφθαρμένη αλλά ότι όλοι το ίδιο είναι. Αυτό που δεν είναι αναμενόμενο είναι ότι έχουν μπερδέψει τα παραμύθια τους», σχολίασε η Κουμουνδούρου. 

«Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι ο Καλογρίτσας ήταν ένας άφραγκος επιχειρηματίας που ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ του έψαχναν χρήματα για να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό. Σήμερα αιφνιδίως μας λένε ότι ήταν ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας που χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό αφήγημα στο στημένο παραμύθι τους», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση, που κατέληξε με βέλη κατά του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής. 

«Την άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας από τη ΝΔ την αναμέναμε. Άλλωστε ο κ. Λοβέρδος που την εκμαίευσε είναι ως γνωστόν, όπως και η κ. Καϊλή, πιο κοντά στη ΝΔ παρά στο κόμμα του. Την άθλια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν αναμέναμε. Λίγη αιδώς δε θα έβλαπτε…», ανέφερε η Κουμουνδούρου. 

ΝΔ: Μας προκαλεί εντύπωση ότι ο Παππάς δεν έχει μηνύσει τόσα χρόνια τον Καλογρίτσα

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε πως περιμένει «με ανυπομονησία» την υλοποίηση της δεδηλωμένης πρόθεσης του Νίκου Παππά να μηνύσει τη γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα. 

«Ωστόσο μας προκαλεί εντύπωση ότι δεν έχει μηνύσει τόσα χρόνια τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα που έχει καταγγείλει με λεπτομέρειες το πού κατέληγε το μαύρο χρήμα που έφευγε με τσάντες από το γραφείο του, βάσει όσων κατήγγειλε χθες η γραμματέας του», συμπλήρωσε το κόμμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 
 
«Συγκεκριμένα ο κ. Καλογρίτσας έχει καταγγείλει:
 
– Ότι ήταν μπροστινός του κ. Παππά στο ΣΥΡΙΖΑ channel που έστηναν, το οποίο αποτυπώνεται και σε έγγραφο που έχει στη διάθεσή του.
 
– Ότι υπήρχε “διευθυντήριο” που λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση του κ. Παππά, το οποίο του ζητούσε να στηρίξει οικονομικά ΜΜΕ του κόμματος ή στελέχη.
 
– Ότι τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής που του δόθηκε βάσει της καθοδήγησης Παππά για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέληξαν στο Documento με εντολές ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ενώ και ο ίδιος είχε μιλήσει για τσάντες με χρήματα…», ανέφερε η ανακοίνωση. 
 
Το ότι ο κ. Παππάς δεν μηνύει τον κ. Καλογρίτσα, δύο πράγματα καταδεικνύει, σύμφωνα με την ΝΔ. «Είτε όσα λέει ισχύουν και αποδεικνύονται, είτε τον φοβάται για όσα ακόμα μπορεί να αποκαλύψει». 

πηγή: lifo

now/politics/nd-ekkofantiki-siopi-tsipra-gia-tis-tsantes-me-hrimata-gia-ton-syriza-poy-katethese-i

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button