Πολιτική

Οικονόμου για Τσίπρα: Κινήσεις αμφισβήτησης της συνταγματικής τάξης- Έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος

Για βαριά υποβάθμιση των θεσμικών πυλώνων της δημοκρατίας κατηγορεί ο Γιάννης Οικονόμου τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από τις ψηφοφορίες στη Βουλή

Ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «επιχειρεί εκβιαστικά», αυτό που «θεσμικά απέτυχε» να κάνει την Παρασκευή, με την πρόταση δυσπιστίας. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «κατήφορο εκτός ορίου», σχολιάζοντας την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο χαρακτήρισε «γνήσιο εκφραστή του τραμπισμού αλά γκρέκα» και «επικίνδυνο». 

Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στον Αλέξη Τσίπρα

«Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις. Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου. 

«Επειδή οι κανόνες της δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της ελληνικής δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης. Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. 

«Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει. Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας», σημείωσε ακόμη ο κ. Οικονόμου. 

«Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας», κατέληξε στη δήλωσή του. 

Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από τις ψηφοφορίες, με μία εξαίρεση 

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την άμεση διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια εκλογών εντός τριών εβδομάδων το λιγότερο, σε δηλώσεις του από το Ζάππειο. 

«Ο λαός και όχι οι 156 βουλευτές να αποφασίσει: με τη δημοκρατία ή με την εκτροπή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αμετανόητο καταχραστή της δημοκρατικής εξουσίας που του παραχώρησε ο ελληνικός λαός».

«Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο, η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή», ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Τα αδιάψευστα πλέον στοιχεία για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ με ευθύνη του πρωθυπουργού, παρακολουθήσεις που αφορούσαν τη στρατιωτική ηγεσία, υπουργούς, αρχηγό κόμματος, ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους», καθώς και η εξέλιξη της συζήτησης στη Βουλή, «δημιουργούν νέα δεδομένα που κανείς πια δε δικαιούται να αγνοεί», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΠΑΣΟΚ: Ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, γκεμπελικές πρακτικές 

Την απόφαση που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, για αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, επέκριναν και κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «γκεμπελικές πρακτικές. 

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν από τέσσερις ημέρες έσπευσε να δώσει με την πρόταση μομφής “πολιτικό σωσίβιο” στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα δήλωσε ότι θα απέχει από το κοινοβούλιο αποδεικνύοντας και πάλι την ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι γκεμπελικές πρακτικές “λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει” είναι πάντα στην εργαλειοθήκη των στελεχών και των επικοινωνιακών βραχιόνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

«Η μόνη προσφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση είναι να παρέχει μονίμως άλλοθι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίστηκαν οι εταιρείες, που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό, και μεγαλούργησαν επί Νέας Δημοκρατίας», σχολίασε ακόμη το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. 

«Εμείς δεν θα καταθέσουμε τα κοινοβουλευτικά μας όπλα, ας το γνωρίζει η κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Για «ρεσιτάλ υποκρισίας», έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας στο Twitter την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα. 

«3,5 χρόνια υπερψήφιζε όλα τα απίθανα της Μητσοτάκης ΑΕ: εκποίηση Ελληνικού, 600άρι επίδομα καταστολής κλπ. Ξάφνου, πριν διαλυθεί η Βουλή… απέχει από το κοινοβουλευτικό έργο. Το Ζάππειο τελικά εμπνέει από τις αξιωματικές αντιπολιτεύσεις», έγραψε στην ανάρτησή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25. 

πηγή: lifo

now/politics/oikonomoy-gia-tsipra-kiniseis-amfisbitisis-tis-syntagmatikis-taxis-ehei-ginei-apolyta

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button