Πολιτική

Ο Κουτσούμπας στο Παρίσι: Πήγε στις κινητοποιήσεις, έστειλε μήνυμα στα γαλλικά- «Σερ αμί, σερ καμαράντ»

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε στο Παρίσι, όπου συνάντησε Έλληνες μετανάστες και συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις των γαλλικών συνδικάτων ενάντια στο ασφαλιστικό και τις συντάξεις, που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων επισκέφτηκε το σιδηροδρομικό σταθμό του Μον Παρνάς, στο Παρίσι, όπου τον υποδέχτηκαν οι παρευρισκόμενοι εργαζόμενοι σιδηροδρομικοί.

Το μήνυμα στα γαλλικά: «Σερ αμί, σερ καμαράντ»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συμμετείχε επίσης στη μεγάλη συγκέντρωση των γαλλικών συνδικάτων της CGT στην πλατεία Βαστίλης, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης στα ελληνικά ενώ στην συνέχεια μίλησε στους εργαζόμενους από το μικρόφωνο στα γαλλικά, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και ξεκίνησε με την φράση «Σερ αμί, σερ καμαράντ» [αγαπητέ φίλε, αγαπητέ σύντροφε].

Δείτε το απόσπασμα:

«Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα του γαλλικού λαού είναι δεδομένη. Είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός και να ανοίξει το δρόμο για το συμφέρον το δικό του και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων. Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο», δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη σημερινή γενική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα βρεθούμε κι εμείς στο πλάι σας. Είμαστε μαζί σας σε αυτό τον αγώνα που δίνετε, με τα συνδικάτα σας στην πρώτη γραμμή, για να αποσυρθεί, για να καταργηθεί, η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν», είπε στον χαιρετισμό του.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε επίσης στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, σχολιάζοντας πως «αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν δύο από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων χρόνωνμε σύνθημα “Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”. Αυτό είναι το δίλημμα για κάθε εργάτη, σε κάθε χώρα. Και ο δικός σας αγώνας δίνει ηχηρή απάντηση ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται νέες θυσίες».

«Είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο σε Γαλλία και Ελλάδα. Είμαστε η τάξη που τραβάει μπροστά την κοινωνία. Και οι αγώνες των εργατών της Γαλλίας σήμερα τραβάνε μπροστά ολόκληρη την εργατική τάξη. Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

πηγή: lifo

now/politics/o-koytsoympas-sto-parisi-pige-stis-kinitopoiiseis-esteile-minyma-sta-gallika-ser-ami

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button