Πολιτική

Παρακολουθήσεις: Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζητά σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Κ. Μπούρα προκειμένου να δρομολογηθεί η ενημέρωση της Βουλής για τα ευρήματα της Αρχής όσον αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων

«Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών τιμώντας τη συνταγματική της αποστολή και ανταποκρινόμενη στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, υπέβαλε στις 17 Ιανουαρίου 2023, διά του Προέδρου της,  Χρήστου Ράμμου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κ. Κ. Μπούρα για σύγκληση της Επιτροπής», αναφέρει η ΑΔΑΕ σε ανακοίνωσή της.

Στη συνέχεια τονίζεται ότι «το αίτημα που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κ. Τασούλα, αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής».

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο Χρήστος Ράμμος, με έγγραφο που έστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, ζήτησε να ενημερωθεί για τη διαδικασία που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος 5002 αναφορικά με τη διαχείριση αιτημάτων πολιτών για τυχόν παρακολουθήσεις. 

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζητά ενημέρωση προκειμένου, όπως επισημαίνει, να γνωρίζει την ακριβή διαδικασία για να υποβάλλει τα αιτήματα που τυχόν υποβληθούν, καθώς πλέον η Αρχή στην οποία ο ίδιος προΐσταται, δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα. Συγκεκριμένα, ο κ. Ράμμος ζητά ενημέρωση για τη διαδικασία- ποιο όργανο, με ποια πρωτόκολλα κτλ. στην ΕΥΠ ή όπου αλλού καθοριστεί- θα ακολουθείται στο εξής για αιτήματα των πολιτών οι οποίοι επιθυμούν να πληροφορηθούν αν παρακολουθούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας.

πηγή: lifo

now/politics/parakoloythiseis-o-proedros-tis-adae-zita-na-enimerosei-ti-boyli-gia-tin-ypothesi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button