Πολιτική

Παρακολουθήσεις: Προσφυγή Ανδρουλάκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε ο Νίκος Ανδρουλάκης, για την υπόθεση της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ. 

«Aν και η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, επί τρίμηνο το 2021, ομολογήθηκε από τα πιο επίσημα χείλη, τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν του δόθηκε η δυνατότητα μέχρι και σήμερα ούτε να πληροφορηθεί με επίσημο τρόπο τους λόγους για τους οποίους η “επισύνδεσή” του είχε διαταχθεί, ούτε να κινήσει δικαστικώς ή ενώπιον της Βουλής κάποια διαδικασία για τον χαρακτηρισμό της επισύνδεσης αυτής ως παράνομης, όπως όντως ήταν», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Με αυτό τον τρόπο, συνεχίζει η ανακοίνωση, «παραβιάστηκε το δικαίωμά του για “αποτελεσματικό ένδικο βοήθημα”», που κατοχυρώνει το άρθρο 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 

Η προσφυγή του κ. Ανδρουλάκη υπογραμμίζει «το γεγονός ότι ούτε η  ισχύουσα νομοθεσία ούτε –ακόμη χειρότερα- το κατατεθέν κυβερνητικό νομοσχέδιο προβλέπουν ένα στοιχειωδώς αποτελεσματικό ένδικο βοήθημα γι’ αυτόν τον σκοπό, κάτι που από χρόνια σε σειρά αποφάσεών του το Ε.Δ.Δ.Α. έχει απερίφραστα καταδικάσει», συνεχίζει η ανακοίνωση. 

Με την κίνησή του αυτή, ο κ. Ανδρουλάκης επιδιώκει «την εφαρμογή αυστηρών κανόνων» τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, που να διασφαλίζουν για όλους τους πολίτες «δυο από τα πολυτιμότερα έννομα αγαθά στις σύγχρονες κοινωνίες: την ιδιωτική ζωή και την ελευθερία της επικοινωνίας όλων μας». 

πηγή: lifo

now/politics/parakoloythiseis-prosfygi-androylaki-sto-eyropaiko-dikastirio-anthropinon-dikaiomaton

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button