Πολιτική

Πατέλης κατά Αρβανίτη: Ως μέλος κοινότητας που έχει υποστεί διαχρονικά ρητορική μίσους, ζητώ τη διαγραφή του

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα όσα είπε ο Κώστας Αρβανίτης σε κομματική εκδήλωση, καθώς ο Αλέξης Πατέλης ζητά τη διαγραφή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Την αντίδραση του Αλέξη Πατέλη προκάλεσε μία αναφορά του Κώστα Αρβανίτη στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στους ομοφυλόφιλους. 

«Είναι τυχοδιώκτης, πολιτικός απατεώνας. Μπορεί σήμερα να το παίζει φιλελεύθερος, να είναι μαζί με τους γκέι και αύριο να είναι να σκοτώσει τους γκέι», είπε συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό. 

«Το κομματικό μίσος τροφοδοτεί τη βία. Κάθε άνθρωπος σε θέση ευθύνης πρέπει να προάγει τον αλληλοσεβασμό», υπογράμμισε ο Αλέξης Πατέλης σε ανάρτησή του, αντιδρώντας για αυτή τη φράση του Κώστα Αρβανίτη. 

«Ως μέλος μιας κοινότητας που έχει υποστεί διαχρονικά ρητορική μίσους, ζητώ τη διαγραφή του», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού. 

Νωρίτερα σήμερα και ο Άκης Σκέρτσος τόνισε ότι θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η παραίτηση του Κώστα Αρβανίτη για τα όσα είπε στην κομματική εκδήλωση στην Κεφαλονιά. 


 

Τι είπε ο Κώστας Αρβανίτης 

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Αρβανίτης «συνέδεσε» την αριστεία με την άρια φυλή και έκανε λόγο για φασισμό, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. 

«Εδώ όμως βλέπουμε καθημερινά ότι αυτή η διεθνής ακροδεξιά που είναι ο Μητσοτάκης, ο ορισμός, και θα το εξηγήσω» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Ήμουν μάλλον από τους πρώτους που το είπα αυτό και είχαν θυμώσει και οι σύντροφοί μου με αυτό. Μα είναι νεοφιλελεύθερος ένας μοντέρνος (έλεγαν). Μα φαινόταν αυτό όταν ο Σχοινάς έφερνε τον λεγόμενο ευρωπαϊκό τρόπο ζωής για το προσφυγικό», συμπλήρωσε. 

«Τι είπε ο Μητσοτάκης; Οι άριστοι. Δεν είναι μόνο ταξικό είναι η άρια φυλή. Κρύβεται πολύς φασισμός κάτω από την πολιτική αντίληψη των αρίστων. Ούτε η αριστερά είχε τα αντανακλαστικά να απαντήσει ιδεολογικά σε αυτή την ιστορία. Απάντησε φοβικά», υποστήριξε ακόμη. 

«Μα είναι ένα ναζιστικό κομμάτι που κρύβεται πίσω από την ιστορία των αρίστων της άριας φυλής. Αυτός είναι ο Μητσοτάκης και η παρέα του. Ο Μητσοτάκης είναι πολιτικός απατεώνας, τυχοδιώκτης. Μπορεί σήμερα να το παίζει φιλελεύθερος, να είναι με τους γκέι και αύριο να είναι να σκοτώσει τους γκέι», δήλωσε ακόμη ο Κώστας Αρβανίτης. 

πηγή: lifo

now/politics/patelis-kata-arbaniti-os-melos-koinotitas-poy-ehei-ypostei-diahronika-ritoriki-misoys

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button