Πολιτική

Σβεν Μαρί: Δεν υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσε να εξαφανίσει η Εύα Καϊλή

Η κράτηση της Εύας Καϊλή θα μπορούσε να γίνει σπίτι της, μέχρι να γίνει η ακρόαση άλλων ανθρώπων, δήλωσε ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού, Σβεν Μαρί. 

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή αναφέρθηκε στους δύο λόγους για τους οποίους παραμένει προφυλακισμένη η ευρωβουλευτής, που κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate και εξήγησε γιατί- κατά την άποψη της υπεράσπισης- αυτοί δεν ισχύουν. 

Επίσης, ο Σβεν Μαρί- σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ- στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του παιδιού της Εύας Καϊλή, υπογραμμίζοντας ότι είναι «βασανιστήριο» το γεγονός ότι της επιτρέπεται να το βλέπει μία ώρα την ημέρα. 

Οι λόγοι που παραμένει κρατούμενη η ευρωβουλευτής είναι προκειμένου να μην εξαφανίσει αποδείξεις και να μην έρθει σε επαφή και συνεννόηση με ανθρώπους που ενδεχομένως θα μπορούσαν να συλληφθούν ή να καταθέσουν για την υπόθεση, ανέφερε ο Σβεν Μαρί. 

«Θα μπορούσε η κράτηση της Εύας Καϊλή να γίνει σπίτι της»

«Αυτή τη στιγμή η δικογραφία απαριθμεί 2.500 σελίδες, η έρευνα έχει προχωρήσει. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να εξαφανίσει. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσε να τα εξαφανίσει», σχολίασε ο δικηγόρος, αναφερόμενος στην Εύα Καϊλή. 

«Το δεύτερο σημείο είναι η επαφή με τους άλλους πρωταγωνιστές της υπόθεσης ή με μάρτυρες. Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί εδώ και πολύ καιρό. Πρώτον, η κυρία Καϊλή έχει τηλέφωνο στο κελί της, όπως και οι άλλες κρατούμενες στη φυλακή. Εάν κάποια στιγμή θέλει να συνωμοτήσουν με άλλα άτομα, διαθέτει τηλέφωνο και μπορεί να το κάνει. Όμως δεν το έκανε ποτέ. Πρέπει να ξέρουμε ότι όλες οι τηλεφωνικές τις συνομιλίες καταγράφονται και τις ακούει η αστυνομία», συμπλήρωσε ο δικηγόρος. 

Ο Σβεν Μαρί υπογράμμισε πως η Εύα Καϊλή «δεν θα έπρεπε να παραμένει κρατούμενη» όλους αυτούς τους μήνες. «Θα μπορούσε εύκολα, περιμένοντας μέχρι να γίνει η ακρόαση άλλων ανθρώπων, η κράτησή της να γίνει στο σπίτι της. Έτσι θα είχε την ευκαιρία να βλέπει το παιδί της κάθε μέρα. Πιστεύω ότι αυτό είναι σημαντικό. Πρόκειται για ένα παιδί που θα γίνει σύντομα δύο ετών», πρόσθεσε. 

«Δεν είναι ξεκάθαρος» ο ρόλος του Παντσέρι 

Ο ρόλος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι «μένει να διευκρινιστεί» καθώς «δεν είναι ξεκάθαρος», δήλωσε ο Σβεν Μαρί, αναφερόμενος στον φερόμενο εγκέφαλο του Qatargate, ο οποίος έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τις βελγικές αρχές. 

«Στην αρχή της έρευνας είχε ένα συγκεκριμένο ρόλο, εκλήθη να απαντήσει σε μια ολόκληρη σειρά ερωτήσεων. Στη συνέχεια ο κ. Παντσέρι άλλαξε αφήγημα. Εμφανίζεται σήμερα με μια διαφορετική γραμμή, δηλώνει μεταμελημένος, που σημαίνει ότι θα βοηθήσει την έρευνα υποθέτοντας ότι θα πει την αλήθεια. Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι όταν στην πρώτη φάση της έρευνας, προτού δηλώσει μεταμέλεια ο Παντσέρι έλεγε διάφορα πράγματα, η δικαιοσύνη έλεγε ότι ήταν ψέματα, ενώ τώρα όλα όσα λέει- είτε κατηγορεί, είτε προστατεύει πρόσωπα- θεωρούνται αληθή, είναι σαν ο λόγος του κ. Παντσέρι να έγινε ξαφνικά λόγος του Ευαγγελίου», επεσήμανε ο Σβεν Μαρί. 

«Βασανιστήριο τόσο για την Καϊλή όσο και για το παιδί» 

Οι βελγικές αρχές επιτρέπουν στην Εύα Καϊλή να βλέπει το παιδί της κάθε ημέρα, για μία ώρα, σημείωσε ο συνήγορος της ευρωβουλευτού. 

«Ένα παιδί 24 μηνών δεν καταλαβαίνει ακόμη πολλά πράγματα. Δεν ξέρει τι είναι η φυλακή. Όμως, όταν το επισκεπτήριο κρατά μία ώρα την ημέρα, έπειτα από 35 λεπτά πρέπει να προετοιμάσεις το παιδί ότι η μαμά θα φύγει», δήλωσε ο Σβεν Μαρί. 

«Το παιδί κλαίει, είναι θλιμμένο, δεν καταλαβαίνει γιατί φεύγει η μητέρα. Πιστεύω ότι τόσο για την Εύα Καϊλή, όσο και για το παιδί που δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει, πρόκειται για βασανιστήριο. Γιατί το παιδί φεύγει προς την έξοδο και η Εύα Καϊλή επιστρέφει στο κελί της», κατέληξε ο δικηγόρος. 

πηγή: lifo

now/politics/sben-mari-den-yparhoyn-stoiheia-poy-tha-mporoyse-na-exafanisei-i-eya-kaili

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button