Πολιτική

Σκέρτσος: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απαξιώνουν και περιφρονούν τα εκλογικά αποτελέσματα

Ο Άκης Σκέρτσος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ότι απαξιώνουν και περιφρονούν τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών 2023, που διενεργήθηκαν στις 21 Μαΐου. 

Τα δύο κόμματα, γράφει σε ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος, περιφέρουν «ως φόβητρο το “σκιάχτρο” της “παντοδυναμίας” Μητσοτάκη» και περίπου «ταυτίζουν με δημοκρατική εκτροπή» την πλειοψηφική έκφραση των πολιτών που «οδηγεί σε ασφαλή αυτοδυναμία και κυβερνητική σταθερότητα». 

Επισημαίνοντας ποσοστά που είχε λάβει το ΠΑΣΟΚ σε παλιότερες εκλογές, ο Άκης Σκέρτσος θέτει τρία ερωτήματα.  

«Το 1996, το 2000 και το 2009 το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισε άνετη αυτοδυναμία με ποσοστά εκλογής 41,49%, 43,79% και 43,92%, αντίστοιχα. 
1) Έθεσε ποτέ κανείς ερώτημα “παντοδυναμίας” των τότε κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, πρακτικά αμφισβητώντας την ίδια την ψήφο των πολιτών; 
2) Κινδυνεύει η δημοκρατία από την ίδια τη δημοκρατία στην πιο αυθεντική στιγμή έκφρασης της, δηλαδή στην κάλπη; 
3) Πώς θα χαρακτήριζαν το σημερινό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη αν το είχαν λάβει οι ίδιοι; “Νίκη του λαού” ή “κίνδυνο για τη δημοκρατία”;».

Άκης Σκέρτσος: Φύλλο συκής για να κρυφτεί η αδυναμία της αντιπολίτευσης 

Ο Άκης Σκέρτσος κάνει λόγο για «ψευτοεπιχειρήματα», τα οποία χαρακτηρίζει ως «φύλλο συκής», προκειμένου να κρυφτεί «η προγραμματική αδυναμία της αντιπολίτευσης να συγκροτήσει πειστική πρόταση διακυβέρνησης». 

Τέλος, κάνει αναφορά στις δεύτερες εκλογές 2023, τονίζοντας πως στις 26 Ιουνίου η χώρα «χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση με ασφαλή αυτοδυναμία». 

https://www.lifo.gr/now/politics/skertsos-syriza-kai-pasok-apaxionoyn-kai-perifronoyn-ta-eklogika-apotelesmata

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button