Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Δεν θα αποφευχθεί η συζήτηση για τα αίτια της τραγωδίας με την παραίτηση Καραμανλή

Η συζήτηση για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη δεν θα αποφευχθεί με την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, υπέβαλε την παραίτησή του, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δύο τρένων. 

«Ο κ. Καραμανλής γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα αίτια της παραίτησής του», επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

«Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει, επίσης, πολύ καλά ότι η συζήτηση για τα αίτια της τραγωδίας δεν θα αποφευχθεί με την παραίτηση του υπουργού του, αλλά καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική», συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
 
«Στην ώρα της όμως, όχι την ώρα του πένθους», καταλήγει η Κουμουνδούρου. 

Τέμπη: Παραίτηση Καραμανλή ως «ελάχιστη ένδειξη σεβασμού» στη μνήμη των νεκρών 

Στην ανακοίνωσή του, ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε πως παραιτείται από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ως «ελάχιστη ένδειξη σεβασμού» στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη και σημείωσε πως αναλαμβάνει την ευθύνη «για τα διαχρονικά λάθη» του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος. 

«Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Κώστας Καραμανλής. 

«Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη», επεσήμανε και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος». 

πηγή: lifo

now/politics/syriza-gia-tempi-den-tha-apofeyhthei-i-syzitisi-gia-ta-aitia-tis-tragodias-me-tin

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button