Πολιτική

Τέμπη- ΠΑΣΟΚ: Εκτός ψηφοδελτίων ο Χαυτούρας, μετά το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική του επιθεωρητή

Εκτός των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία, για τις επερχόμενες εκλογές, τέθηκε ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας, μετά το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική άδεια που χορηγήθηκε στον επόπτη του σταθμάρχη Λάρισας, αμέσως μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. 

Μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ για την αναρρωτική άδεια που πήρε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο φάκελος διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη, στην ανακρίτρια. 

Παράλληλα, τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί, οι οποίοι παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο. 

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε πως ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας τίθεται εκτός των ψηφοδελτίων του κόμματος. Η ενέργεια αυτή γίνεται «για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους», μολονότι «πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στράφηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας, και του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το γεγονός ότι στα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων παραμένουν ο Κώστας Καραμανλής και ο Νίκος Παππάς αντίστοιχα. 

«Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων», αναφέρει η ανακοίνωση για τον πρώην υπουργό Μεταφορών. 

«Την περιφρονητική αυτή στάση  απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το ειδικό δικαστήριο, Νίκο Παππά», συμπληρώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 

«Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα  αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Αναρρωτική άδεια χωρίς διαγνωστική εξέταση 

Από την ΕΔΕ προέκυψε πως ο επιθεωρητής του ΟΣΕ πήρε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, χωρίς να υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας. 

Ο επιθεωρητής δεν προσήλθε στα ΤΕΠ, αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής, κατ’ εντολή του διευθυντή, έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια, αναφέρουν οι ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ. 

Η «σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης» εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που έγινε, δηλαδή ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, «δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών», σημειώνουν ακόμη πηγές του υπουργείου Υγείας. 

πηγή: lifo

now/politics/tempi-pasok-ektos-psifodeltion-o-haytoyras-meta-porisma-tis-ede-gia-tin-anarrotiki-toy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button