Πολιτική

Τσίπρας για Βαρουφάκη: Δεν μπορεί να υπάρξει σχέση εμπιστοσύνης

«Με τον κ. Βαρουφάκη δε μπορεί να υπάρξει μια σχέση εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στο δελτίο του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σημείωσε αρχικά πως οι εκλογές αποτελούν «ανταγωνιστική διαδικασία» και πως είναι λογικό προεκλογικά να υπάρχει «ανταγωνιστική σχέση», αφού στοχεύουν στους ίδιος ψηφοφόρους, ωστόσο πρόσθεσε πως πρέπει να περιμένουμε την «ετυμηγορία» του ελληνικού λαού, η οποία θα διαμορφώσει τους «συσχετισμούς δύναμης».

Επανέλαβε, δε, την πρόβλεψή του ότι «κατά πάσα πιθανότητα ο πρώτος με τον τρίτο θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Γι’ αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή, για να κάνουμε πράξη αυτό που αισθανόμαστε ότι είναι η επιθυμία πολλών, η αλλαγή».

Τσίπρας για Βαρουφάκη: «Δεν μπορεί να υπάρξει σχέση εμπιστοσύνης»

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον Γιάννη Βαρουφάκη και το ενδεχόμενο συνεργασίας μετά τη δημοσίευση του σχεδίου «Δήμητρα», έκανε λόγο για ίδιες «εμμονές» που είχε και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ αρνήθηκε ότι έχει συναντηθεί μαζί του.

«Οι προσωπικές μας σχέσεις δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο από το ’15. Είμαστε ευγενείς ανταλλάσσουμε μια καλημέρα, αλλά με τον άνθρωπο που ηχογραφούσε τις συνομιλίες μας και την ώρα που εμείς δεινοπαθούσαμε να σώσουμε τη χώρα αυτός κοίταζε να βγάλει ένα βιβλίο και μια ταινία για να κάνει ήρωα τον εαυτό του και να κρεμάσει τους τότε συντρόφους του ως προδότες, δεν μπορεί να υπάρξει μια σχέση εμπιστοσύνης», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Εμείς θέλουμε να απευθυνθούμε θεσμικά σε όλα τα κόμματα, αλλά απευθυνθήκαμε με 11 συγκεκριμένες προτάσεις, με 11 όρους. Δε συζητάμε, όχι απλά δεν διαπραγματευόμαστε τέτοια σχέδια που αφορούν μια εμμονή, την οποία η χώρα την έχει ξεπεράσει».

Όσον αφορά, δε, την επιμονή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής είπε πως «ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να διεκδικεί να οικειοποιηθεί το δικαίωμα του ελληνικού λαού να εκλέγει αυτόν που θα τον κυβερνήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», ενώ υπενθύμισε πως «όποτε είχαμε πρωθυπουργό που δεν ήταν εκλεγμένος, δεν είχαμε καλά αποτελέσματα».

https://www.lifo.gr/now/politics/tsipras-gia-baroyfaki-den-mporei-na-yparxei-shesi-empistosynis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button