Πολιτική

Τσίπρας για εκλογές στις 21 Μαΐου: Οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη τον λογαριασμό που δεν βγαίνει

Την πεποίθησή του πως την επομένη των εκλογών θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας άμεσα μια κυβέρνηση προοδευτικής συμμαχίας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Στην πρώτη του αντίδραση μετά την επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη το λογαριασμό που δεν βγαίνει. Και την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, της ανάταξης της οικονομίας, της στήριξης της κοινωνίας».

Μετά την περιοδεία του στην αγορά της Λειβαδιάς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεμήνυσε πως «έμειναν λίγες εβδομάδες υπομονής και η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος έρχεται».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συνεχίζει να ανεβαίνει το Γολγοθά της ακρίβειας. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά μπροστά στην αισχροκέρδεια, γιατί πολύ απλά δεν βγαίνει ο λογαριασμός», δήλωσε ακόμη.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει να είναι στον κόσμο της». Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης λέει ότι ήδη οι τιμές έχουν πέσει, ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι παρά το 16% του πληθωρισμού στα τρόφιμα, οι τιμές θα ανέβουν και άλλο. «Αυτή η περιπέτεια έρχεται η στιγμή που θα τελειώσει», ανέφερε. 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου, ενώ αν χρειαστεί να διεξαχθούν δεύτερες εκλογές, οι κάλπες θα στηθούν το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου

https://www.lifo.gr/now/politics/tsipras-gia-ekloges-stis-21-maioy-oi-polites-tha-epistrepsoyn-stin-kalpi-ton

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button