Πολιτική

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή – Η εξαίρεση

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, εκτός από εκείνη που αφορά στην τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, δήλωσε από το Ζάππειο Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας σε εκλογές. 

«Ο λαός και όχι οι 156 βουλευτές να αποφασίσει: με τη δημοκρατία ή με την εκτροπή», επεσήμανε χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη «αμετανόητο καταχραστή της δημοκρατικής εξουσίας που του παραχώρησε ο ελληνικός λαός».

«Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο, η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης στις δηλώσεις του ότι «τα αδιάψευστα πλέον στοιχεία για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ με ευθύνη του πρωθυπουργού, παρακολουθήσεις που αφορούσαν τη στρατιωτική ηγεσία, υπουργούς, αρχηγό κόμματος, ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους», καθώς και η εξέλιξη της συζήτησης στη Βουλή, «δημιουργούν νέα δεδομένα που κανείς πια δε δικαιούται να αγνοεί».

Υποστήριξε ότι η συζήτηση και η κατάληξη της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, «πέραν της ενοχής του πρωθυπουργού αποκάλυψε ότι η διάβρωση των θεσμών της δημοκρατίας, αλλά και η παράλληλη και επικίνδυνη διάβρωση της κοινωνικής συνοχής, έχουν δυστυχώς προχωρήσει πολύ βαθιά».

Μίλησε για «κακοποίηση του κράτους δικαίου» που «έρχεται να επιβάλει και να καλύψει μια τεράστια αναδιανομή πλούτου υπέρ λίγων και ισχυρών και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας», προσθέτοντας ότι «η αισχροκέρδεια, που κοστίζει δραματικά στα νοικοκυριά, νομιμοποιείται και προστατεύεται με τον πιο απροσχημάτιστο και προκλητικό τρόπο».

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «η διαφθορά χαρακτηρίζει κάθε πράξη της, όπως δείχνουν τα συνεχή σκάνδαλα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, το όργιο των απευθείας αναθέσεων, και οι τελευταίες θλιβερές αποκαλύψεις για διαπλοκή τομέων του κράτους ακόμα και με το οργανωμένο έγκλημα».

πηγή: lifo

now/politics/tsipras-o-syriza-apohorei-apo-oles-tis-psifofories-sti-boyli-i-exairesi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button