Πολιτική

Χρονοπούλου: Σαρδάμ η δήλωση για τους φόρους στη μεσαία τάξη- Δεν μπορώ να ακούω fake news

Η Ελένη Χρονοπούλου απάντησε πως έκανε λεκτικό λάθος, όταν αναφέρθηκε σε αύξηση φόρων στη μεσαία τάξη, μετά τις συζητήσεις που προκάλεσε η δήλωσή της. 

Μιλώντας σε εκπομπή στην ΕΡΤ, το βράδυ της Δευτέρας, Ελένη Χρονοπούλου- υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις πρώτες εκλογές 2023- έκανε αυτή την αναφορά για τους φόρους στη μεσαία τάξη.

Σε ανάρτησή της στο Twitter επεσήμανε πως επρόκειτο για σαρδάμ, ενώ και σε σημερινές δηλώσεις της έκανε λόγο για λεκτικό λάθος. 

Ελένη Χρονοπούλου: Η αναφορά σε αύξηση φόρων 

«Προσπαθούμε να κάνουμε ανακατανομή του φορολογικού συστήματος. Δηλαδή, αντί να έχουμε σήμερα 60% φόρο κατανάλωσης που πληρώνουν οι μικρομεσαίοι, να μπορέσουμε να δώσουμε μια εναλλακτική, ώστε ουσιαστικά ανακατανέμοντας τους φόρους να μπορεί το κράτος να μην πιέζει τους πολλούς», είπε η Ελένη Χρονοπούλου το βράδυ της Δευτέρας, σε εκπομπή της ΕΡΤ ενόψει των δεύτερων εκλογών 2023. 

«Θα αυξήσουμε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσουμε», συμπλήρωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Όταν κλήθηκε να απαντήσει ποιοι φόροι θα αυξηθούν, απάντησε: «Θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη». 

Λίγο αργότερα, αφού είχε αρχίσει να γίνεται viral το συγκεκριμένο απόσπασμα, η Ελένη Χρονοπούλου έκανε ανάρτηση στο Twitter, αναφέροντας ότι επρόκειτο για σαρδάμ. 

«Παιδιά ευχαριστώ θερμά για το πρώτο μου viral, αλλά δυστυχώς- για εσάς- δεν υπάρχει είδηση, έπαθα σαρδάμ. Να μειώσουμε ήθελα να πω προφανώς, όχι να αυξήσουμε», έγραψε απευθυνόμενη στην «Ομάδα αλήθειας», που ανάρτησε το βίντεο με τη συγκεκριμένη δήλωσή της, ενώ στη συνέχεια έκανε αναφορά σε προβλέψεις του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. 

«Λεκτικό λάθος» 

Σήμερα το πρωί, η Ελένη Χρονοπούλου τόνισε πως η αναφορά αυτή ήταν λεκτικό λάθος. 

«Σε μία συζήτηση, σε ένα μεγάλο πάνελ, που κράτησε αρκετή ώρα, ερωτήθηκα για τους φόρους, το τι σκεφτόμαστε να κάνουμε. Αναλύω τον συλλογισμό μου και αφού τελειώνω λέω λανθασμένα “για αυτό θα αυξήσουμε τους φόρους που πλήττουν τη μεσαία τάξη”, αντί να πω δεν θα αυξήσουμε ή θα μειώσουμε. Έκανα λάθος λεκτικό», επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Δεν μπορώ να ακούω fake news, ειδικά όταν ζούμε στην περίοδο των τρολ και του Twitter, που πλέον δεν είναι να το χρησιμοποιεί κάποιος, είναι ανθυγιεινό», υπογράμμισε, σε άλλο σημείο των δηλώσεών της. 

https://www.lifo.gr/now/politics/hronopoyloy-sardam-i-dilosi-gia-toys-foroys-sti-mesaia-taxi-den-mporo-na-akoyo-fake

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button