Πολιτική

Την πρώτη της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ενόψει ευρωεκλογών του Ιουνίου έδωσε η Ελεονώρα Μελέτη, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της με τη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας τόσο επί προσωπικού για την απόφασή της να διεκδικήσει μία έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο, όσο και για ζητήματα πολιτκής επικαιρότητας – όπως τα Τέμπη.

Δύο ήταν τα κριτήρα της Ελεονώρα Μελέτης για να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η προσωπική δέσμευσή του απέναντί της για συγκεκριμένη ατζέντα αναφορικά με τα δικαιώματα των γυναικών, σε περίπτωση εκλογής της στο Ευρωκοινοβούλιο. «Η πρόταση έγινε αρκετά αργά μπορώ να πω και δεν είχα πολύ χρόνο για να το μεταβολίσω όπως ήθελα με την ησυχία μου, να το συζητήσω και να το αναλύσω. Δεν είχα αυτό το περιθώριο, λειτούργησα με την πίεση του χρόνου», δήλωσε.  

«Δεν θα πάω να λύσω τον πληθωρισμό. Ούτε θα πάω να κάνω προτάσεις για τη θωράκιση της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

«Επικράτησε το συναίσθημα περισσότερο έναντι της λογικής, έπρεπε να απαντήσω μέσα σε τρεις μέρες. Μίλησα με τον άντρα μου και τον εργοδότη μου, τον πρόεδρό μας, Βαγγέλη Μαρινάκη. Από τη στιγμή που είχα την στήριξη και των δύο, προχώρησα», συμπλήρωσε η Ελεονώρα Μελέτη. 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος που μου εμπνέει εμπιστοσύνη, μου δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας. Ήθελα έναν άνθρωπο να του εμπιστευτώ με τη ψήφο μου τη διαχείριση σημαντικών ζητημάτων της χώρας αλλά και την εκπροσώπησή μας στο εξωτερικό και εκείνος πληρούσε όλες τις προδιαγραφές για το πώς ήθελα να είναι ο άνθρωπος αυτός» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στις εθνικές εκλογές του 2019. Δήλωσε δικαιωμένη για τη ψήφο της, κάνοντας γνωστό πως ψήφισε ΝΔ και στις κάλπες του 2023. «Έχω ξαναψηφίσει ΝΔ, ταυτίζομαι με τις πεποιθήσεις του κόμματος» παραδέχτηκε, στον τηλεοπτικό αέρα του Mega. 

Ερωτηθείσα για τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει φέρει έναν νέο αέρα, αλλά χωρίς ουσιαστική πολιτική ατζέντα μέχρι πρότινος».

Εθνική τραγωδία χαρακτήρισε η υποψήφια ευρωβουλευτής την πολύνεκρη μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, δηλώνοντας πως η υπόθεση «έχει περάσέχει περάσει από το πολιτικό κομμάτι στα χέρια της δικαιοσύνης και η δικαιοσύνη θα αποφασίσει πού πρέπει να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες». «Κανείς δεν το αρνείται αυτό, ούτε η κυβέρνηση το έχει αρνηθεί αυτό. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θέλει να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση» σημείωσε. 

Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν έχω όραμα για πολιτική καριέρα»

«Δεν είμαι η άνεργη παρουσιάστρια που έψαχνε να δει τι θα κάνει στο επόμενό της βήμα, ούτε το κίνητρό μου ήταν τα χρήματα. Άλλωστε, υπάρχουν άνθρωποι στην τηλεόραση που μπορούν να βγάλουν περισσότερα χρήματα από έναν ευρωβουλευτή. Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι η ατζέντα που μου παρουσιάστηκε», υπογράμμισε.

«Αν δεν καταφέρω να εκλεγώ, δεν έχω να χάσω κάτι, θα επιστρέψω στη δουλειά μου, την οποία δεν θα αφήσω. Δεν έχω κανένα όραμα να αποκτήσω πολιτική καριέρα», ξεκαθαρίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Ελεονώρα Μελέτη.  

https://www.lifo.gr/now/politics/eleonora-meleti-den-tha-lyso-ton-plithorismo-ti-eipe-gia-tempi-kai-kasselaki-stin

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button