Αθλητικά

Αλλαξε η εικόνα του σκοπευτηρίου στο Καμπάνι

Πολύ σημαντικές είναι οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί το τελευταίο διάστημα στο Εθνικό Σκοπευτήριο στο Καμπάνι Ακρωτηρίου, εν όψει και της σημαντικής διοργάνωσης “Μάχη της Κρήτης – Στέλιος Καραμπινάκης”.

Μετά από χρόνια άλλαξαν όλες οι καλωδιώσεις για τα μηχανήματα των ολυμπιακών γηπέδων, καθώς οι ζημιές ήταν τέτοιες που έδιναν πολλές λάθος εντολές.

Αγοράστηκαν τρεις νέοι υπολογιστές από την Ιταλία για τον έλεγχο στα αθλήματα τραπ, σκιτ και κόμπακτ σπόρτινγκ, κάτι που σημαίνει ότι όλα πλέον θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και όχι χειροκίνητα.

Επίσης, έγιναν αλλαγές στους ηλεκτρολογικούς πίνακες και τον ηχητικό εξοπλισμό, ενώ δημιουργείται και έκτο γήπεδο για το κόμπακτ σπόρτινγκ, ώστε να υπάρχει ποικιλία αγωνισμάτων.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο υπεύθυνος του σκοπευτηρίου και μέλος της Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων, Βαγγέλης Λαμπάκης, σημειώνοντας ότι… “Μεγάλος στόχος είναι η δημιουργία τέταρτου ολυμπιακού γηπέδου, καθώς υπάρχει ο χώρος. Τότε θα μπορεί να φιλοξενηθεί ακόμη και παγκόσμιο κύπελλο σκοποβολής στα Χανιά. Είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με την ομοσπονδία και τον κόουτς Σαλαβαντάκη. Στη φετινή διοργάνωση “Μάχη της Κρήτης – Στέλιος Καραμπινάκης” θα έχουμε την τιμή να είναι στα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής, ο οποίος θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις”.

Παράλληλα και προκειμένου τα γήπεδα να έχουν τις προδιαγραφές που τίθενται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία έπρεπε να γίνουν βελτιώσεις, κυρίως εδαφολογικές. Επεσαν νέα μπετά και βάφτηκαν όλα τα γήπεδα (βατήρες και εκτοξευτήρες), ενώ έγιναν και εργασίες καλλωπισμού.

“Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν για να επιτευχθεί αυτό το άριστο αποτέλεσμα. Σημαντική ήταν και η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”, προσθέτει ο κ. Λαμπάκης.

Επίσης έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις και στα γήπεδα του σταθερού στόχου, κυρίως στο κομμάτι του φωτισμού, ώστε να φτάσουμε τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Τέλος, αν και έχει εγκριθεί ως δαπάνη, αναμένεται να γίνει το έργο για την βαθμολόγηση με κάμερες στο πεδίο βολής 25 μ. σταθερού στόχου.

https://creta24.gr/allaxe-eikona-skopeytirioy-kampani/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button