Αθλητικά

Αποτυχία μεν, οδηγός για την συνέχεια δε…

Του Χάρη Μυρτάκη

Η Εθνική μας δεν κατάφερε να περάσει στα τελικά του Euro 2024, όμως σημασία έχει η συνέχεια και όχι το ότι συνέβη. Λεπτομέρειες και λάθος επιλογές έκριναν αυτήν την αποτυχία, όμως δεν μπορούν να ακυρώσουν την διαδρομή…

Μετά από δέκα χρόνια συνεχών αποτυχιών, ήρθε άλλη μία ηχηρή, επίπονη και στενάχωρη, που σίγουρα απογοητεύει όλους όσους αγαπούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Όση όμως και αν είναι η απογοήτευση, δεν επιτρέπει σε κανέναν να μειώνει την προσπάθεια ως εδώ, να στοχοποιεί προπονητή και παίκτες και σαφώς δεν πρέπει να επιστρέψει η εσωστρέφεια στις τάξεις της ομάδας.

Όπως και η διαδρομή μέχρι την 26η Μαρτίου έχει την υπογραφή παικτών και προπονητικού επιτελείου, έτσι και το αρνητικό αποτέλεσμα έχει επίσης την υπογραφή τους. Αυτά όμως πρέπει να μείνουν στο παρελθόν και με βάση τα όσα συνολικά έγιναν μέχρι σήμερα, να γίνουν μάθημα και οδηγός για το αύριο!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία δύο έτη έχει ανέβει επίπεδο, με δύο συγκλονιστικές χρονιές στην Superleague όσον αφορά την κούρσα των πρωτοπόρων και τις ευρωπαϊκές τους πορείες, αλλά φυσικά και με  την Εθνική ομάδα που έκανε σταθερά και σωστά βήματα, προς την επιστροφή της στις διοργανώσεις.

Αυτό έγινε διότι επενδύθηκαν κεφάλαια στους συλλόγους, διότι δώθηκε χρόνος στους Έλληνες διεθνείς να δέσουν και να γίνουν ένα όμορφο σύνολο και επειδή αναδείχθηκαν νέοι παίκτες όπως ο Κωνσταντέλιας, ο Ιωαννίδης, ο Κουλιεράκης, ο Βαγιαννίδης και αρκετοί άλλοι που ίσως αδικώ μην αναφέροντας τους ονομαστικά.

Όλα όσα αναφέρθηκαν είναι γεγονότα και πρέπει να εκτιμηθούν, ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος. Οι Έλληνες γενικότερα έχουμε την τάση να ξεχνάμε γρήγορα τα καλά και να μηδενίζουμε τα πάντα, κάτι που είναι λάθος και αδιανόητο. Επίσης πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα, ότι είμαστε καλύτεροι από τον εκάστοτε υπεύθυνο και στην συγκεκριμένη περίπτωση τον κύριο Πογέτ. Προσωπικά θεωρώ και εγώ ότι έχει κάνει λάθος επιλογές αλλά υπάρχει άνθρωπος που να έχει το αλάθητο;

Αυτό που έχει σημασία, είναι η συνέχεια με ή χωρίς Πογέτ(λογικά χωρίς), με οδηγό το ότι συνέβη και τα μελλοντικά μας αστέρια που μόνο ελπίδα δίνουν για κάθε αντικειμενικό ποδοσφαιρόφιλο. Η Εθνική ομάδα έχει μέλλον αρκεί να στηριχθεί και όχι να απαξιωθεί από παράγοντες και φιλάθλους!

Τέλος καλό θα ήταν οι γνωστοί οπαδοί με πράσινα, κόκκινα, κίτρινα και μαύρα γυαλιά, να αγαπούν την ομάδα και όχι να χαίρονται με την αποτυχία της επειδή παίκτες της ομάδας τους, δεν βρίσκονταν στην σύνθεση. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι κάτι πολύ ανώτερο από τους Big 4 και δεν είναι σωστό να τα έχουμε ως ίσα και όμοια!

ΥΓ: Όσοι είναι στην πρώτη γραμμή της κατακραυγής των Γιακουμάκη, Μπακασέτα, ας το ξανασκεφτούν και να μπουν στην θέση τους…

https://creta24.gr/apotychia-men-odigos-gia-tin-synecheia-de/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button