Αθλητικά

Αφαίρεση 4 βαθμών στη Νότιγχαμ Φόρεστ λόγω παραβίασης οικονομικών κανόνων

Επισημοποιήθηκε η τιμωρία της Νότιγχαμ Φόρεστ, από την οποία αφαιρέθηκαν τέσσερις βαθμοί λόγω παραβίασης των οικονομικών κανόνων βιωσιμότητας της Premier League.

Οι «Reds» βρέθηκαν στο επίκεντρο των ερευνών και όπως έγινε γνωστό τιμωρήθηκαν με άμεση ισχύ, όπως είχε συμβεί πριν από λίγο καιρό και με την Έβερτον.

Πλέον, η Νότιγχαμ πέφτει εντός της ζώνης του υποβιβασμού και στη 18η θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από τη Λούτον, ενώ ο σύλλογος πιθανότατα θα καταθέσει έφεση. Όπως και έχει, η τελική απόφαση αναμένεται μέχρι τις 15 Απριλίου.

Ανακοίνωση σχετικά με την τιμωρία, εξέδωσε η Premier League. Σε αυτή δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τις παραβάσεις που οδήγησαν στην αφαίρεση βαθμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Premier League:

«Η ανεξάρτητη Επιτροπή εφάρμοσε την άμεση αφαίρεση τεσσάρων βαθμών στη Νότιγχαμ Φόρεστ για παραβίαση των Κανόνων Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας (PSR) της Premier League για την περίοδο που έληξε τη σεζόν 2022/23.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη Επιτροπή στις 15 Ιανουαρίου, μετά από παραδοχή του συλλόγου ότι είχε παραβιάσει το σχετικό όριο PSR των 61 εκατομμυρίων λιρών κατά 34,5 εκατομμύρια λίρες. Το όριο ήταν χαμηλότερο από 105 εκατομμύρια λίρες στις δύο σεζόν της περιόδου αξιολόγησης που βρέθηκε στο Πρωτάθλημα EFL. Η υπόθεση εκδικάστηκε σύμφωνα με τους νέους Κανονισμούς της Premier League, οι οποίοι παρέχουν ένα ταχύ χρονοδιάγραμμα για τις υποθέσεις PSR που θα επιλυθούν την ίδια σεζόν που εκδίδεται η καταγγελία.

Η ανεξάρτητη Επιτροπή καθόρισε την κύρωση μετά από μια διήμερη ακρόαση που πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα, όπου ο σύλλογος είχε την ευκαιρία να αναφέρει λεπτομερώς μια σειρά ελαφρυντικών παραγόντων. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ο σύλλογος είχε επιδείξει «εξαιρετική συνεργασία» στις συναλλαγές του με την Premier League καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Οι επιτροπές είναι ανεξάρτητες από την Premier League και τους συλλόγους μέλη της. Τα μέλη της Επιτροπής διορίστηκαν από τον ανεξάρτητο Πρόεδρο της Δικαστικής Επιτροπής της Premier League».

https://creta24.gr/afairesi-4-vathmon-sti-notigcham-forest-logo-paraviasis-oikonomikon-kanonon/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button