Αθλητικά

Γιορτή του ποδοσφαίρου το F4 κυπέλλου ΕΠΣΗ

Παρουσία των διοργανωτών Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ΕΠΣΗ και Περιφέρειας Κρήτης και των προπονητών και ποδοσφαιριστών των τεσσάρων φιναλίστ, φιλοξενήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Μινώα Πεδιάδας η συνέντευξη Τύπου για το 3ο Final Four του Κυπέλλου ΕΠΣΗ.

Ήταν μια συνέντευξη Τύπου λίγες ημέρες πριν την σέντρα των αγώνων, όπου εστάλησαν μηνύματα πολιτισμού και σεβασμού προς τους διοργανωτές και τις ομάδες, δείχνοντας άπαντες ότι ο δήμος Μινώα Πεδιάδας θα φιλοξενήσει μια μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή από τις 10 έως τις 12 Μαϊου.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις που έγιναν:

Βασίλης Κεγκέρογλου (δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας): «Είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στον Θραψανό και στο Καστέλι την Παρασκευή 10 Μαΐου και ο τελικός 12 Μαΐου στο Αρκαλοχώρι. Είναι μεγάλο γεγονός. 20 χρόνια μετά από ένα μεγαλύτερο που μας έκανε υπερήφανος το 2004 ο τελικός του Euro με την Ελλάδα να κατακτά το Ευρωπαϊκό έπαθλο. Συμβολικά ο αρχηγός της τότε ομάδας, ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα είναι παρών στους αγώνες και στον τελικό τον δικό μας. Θεωρούμε ότι το Final 4 για το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου και της Κρήτης θα είναι μια μεγάλη γιορτή. Έχουμε προετοιμαστεί με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η ΕΠΣΗ και έτσι από 10-12 Μαΐου θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε αυτό το γεγονός. Το χαρακτηριστικό της διοργάνωσης είναι ότι ο Δήμος με την ΕΠΣΗ και ταυτόχρονα με την στήριξη δεκάδων εθελοντών και των σωματείων της περιοχής, έχει κάνει το καλύτερο για να απολαύσουμε τα παιχνίδια από τις ομάδες που όπως κληρώθηκαν θα αγωνιστούν στους ημιτελικούς και στον τελικό. Έχουμε λαμπρό πεδίο μπροστά μας όλοι και οι ομάδες για να αποδείξουμε ότι αγαπάμε τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο και να δείξουμε ότι δεν είναι αυτοσκοπός η νίκη της ομάδας αλλά η νίκη του αθλητισμού. Έχουμε όλο το πεδίο μπροστά μας να το αποδείξουμε και η ΕΠΣΗ και ο Δήμος και οι ομάδες στις οποίες ευχόμαστε να κάνουν το καλύτερο παιχνίδι και το καλύτερο αποτέλεσμα».

Νίκος Συριγωνάκης (αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου): «Είναι ιδιαίτερη χαρά για όλους μας όπου για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε στο Αρκαλοχώρι και ανακοινώνουμε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα λάβει χώρα στον δήμο μας. Είναι η τελική φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΗ, με δύο αγώνες ημιτελικούς στα γήπεδα Καστελίου-Θραψανού και στον τελικό να λαμβάνει χώρα στο σύγχρονο στάδιο Αρκαλοχωρίου. Είμαστε σίγουροι ότι μέσα από την συνεργασία όλων μας το τουρνουά θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Μας δίνεται η ευκαιρία και δεν θα πάει χαμένη να αποδείξουμε για άλλη μια χρονιά ότι για όλους εμάς το ποδόσφαιρο είναι χαρά, γιορτή, διασκέδαση και πολιτισμός. Αφού συγχαρώ πρώτα τις ομάδες που με κόπο έφτασαν στην τελική φάση του κυπέλλου, να ευχηθώ καλή επιτυχία, είμαστε σίγουροι ότι θα δώσετε όλες σας τις δυνάμεις για να μας προσφέρεται όμορφο ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό να διαφημίσετε τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο και το ευ αγωνίζεσθαι. Καλούμε τους συμπολίτες μας να δουν όλους τους αγώνες και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αναλαμβάνουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα με τεράστια επιτυχία».

Νίκος Τζώρτζογλου (πρόεδρος ΕΠΣΗ): «Συγχαρητήρια στις τέσσερις ομάδες. Θα είναι παρόντες στην κορυφαία διοργάνωση που κάνει η ΕΠΣΗ. Μια διοργάνωση την οποία η ΕΠΣΗ με ομόφωνη απόφαση της έδωσε στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος και την έδωσε σε αυτόν τον Δήμο γιατί είναι ευαισθητοποιημένη από την τραγική κατάσταση που αυτός ο τόπος ζει τα τελευταία 2.5 χρόνια. Θεωρήσαμε ότι θα ήταν ένα ελάχιστο δώρο στους ανθρώπους αυτούς. Για αρκετό καιρό η περιοχή αυτή ήταν γνωστή στα κανάλια γιατί οι άνθρωποι δεινοπαθούσαν. Από την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει γνωστό ότι το Αρκαλοχώρι και η περιοχή ξέρει να παράγει αθλητικές συνειδήσεις, να παράγει διοργανώσεις όπως αυτή που θα γίνει και σε αυτό το περιβάλλον που σήμερα δυστυχώς είναι η πατρίδα μας.

Μια ομοσπονδία που δεν μπορεί να διοργανώσει τελικό κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό χωρίς κόσμο, εμείς μπορούμε στο Ηράκλειο όχι απλά μεγάλες διοργανώσεις. Δεν είναι στόχος ποιος θα πάρει το κύπελλο ή αν θα δούμε καλό ποδόσφαιρο που θα δούμε καλό ποδόσφαιρο.

Σημασία έχει το πως θα περάσουμε μέσα από αυτή την διοργάνωση σε όλη την πατρίδα μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Πως θα γίνει το Ηράκλειο και ο Δήμος  η πυξίδα για να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο. Ποδόσφαιρο δεν είναι αυτό που βλέπουμε στην τηλεόραση, δεν είναι η τοξικότητα που ακούμε από τους μεγάλους του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, παιχνίδι. Αυτό θέλουν οι φορείς, αυτό θέλουμε σαν ΕΠΣΗ. Να είστε σίγουροι ότι η διοργάνωση θα μείνει. Το Ηράκλειο θα δείξει για ακόμα μια φορά τι είναι ποδόσφαιρο και αθλητισμός και πως πρέπει να βλέπουμε το ποδόσφαιρο.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα επισκέπτεται ένωση ο διευθυντής ανάπτυξης ποδοσφαίρου της UEFA Φρανκ Λούντολφ. Είναι μια τεράστια προσωπικότητα και είναι μεγάλη τιμή για εμένα και την ΕΠΣΗ και τον Δήμο που επισκέπτεται την διοργάνωση. Θα είναι από την Παρασκευή στο Ηράκλειο και θα είναι το πρόσωπο του τελικού.

Η ΕΠΣΗ, μαζί με Περιφέρεια και Δήμο θεωρήσαμε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο την Εθνική μας ομάδα όπου 20 χρόνια πριν μας έκαναν να βγουν στον δρόμο και αφιερώνουμε την διοργάνωση σε αυτά τα παιδιά. Μέσα από τον αρχηγό της ομάδας και όχι μόνο θα φιλοξενούμε από την Παρασκευή θα φιλοξενούμε το κύπελλο για να τιμήσουμε στο πρόσωπο του Ζαγοράκη και των άλλων παιδιών που μας έκαναν υπερήφανους».

Στέφανος Ψυλλάκης (αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού): «Ευχαριστώ και πάλι την ΕΠΣΗ για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στον Δήμο μας για την πραγματοποιήσει μιας μεγάλης διοργάνωσης. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στις ομάδες, καλούς αγώνες να έχουμε Να ευχαριστήσω την Περιφέρεια, τα μέλη της οργανωτικής Επιτροπής που είχαν την ευθύνη του πλάνου, τους υποστηρικτές, τα σωματεία και τους φορείς του δήμου μας και όλους τους χορηγούς που στηρίζουν την εκδήλωση. Επίσης να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που στηρίζουν με τον τρόπο τους».

Γιώργος Φανουράκης (πρόεδρος οργανωτικής Επιτροπής Final Four): «Καλη επιτυχία σε όλες τις ομάδες, ευχαριστούμε για την συνεργασία τον δήμο Μινώα Πεδιάδας και την Περιφέρεια Κρήτης. Το Final Four είναι μια γιορτή, δεν χωρούν αντιαθλητικές συμπεριφορές από κανέναν. Εφιστώ την προσοχή σε όλους γιατί η ΔΕΑΒ μπορεί να επέμβει αυτεπάγγελτα. Υπάρχουν υψηλά πρότυπα ασφαλείας και έχει γίνει λεπτομερής δουλειά ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα. Οι ομάδες και ο φίλαθλος κόσμος έχουν συγκεκριμένους χώρους που θα κινούνται».

Σταμάτης Μαματζάκης (προπονητής ΠΑΝΟΜ): «Για τον ΠΑΝΟΜ είναι μια τιμή και για εμένα προσωπικά. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι σε αυτό τον θεσμό. Η ομάδα του ΠΑΝΟΜ κατά καιρούς έχει πάρει κύπελλα, θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε με όποιες πιθανότητες έχουμε. Το έργο μας είναι δύσκολο γιατί παίζουμε με μια ομάδα που είναι σε παραπάνω κατηγορία. Είναι ένα ματς και θα παλέψουμε να διεκδικήσουμε με τις πιθανότητες που έχουμε το παιχνίδι».

Ντόριαν Ρούκα (ποδοσφαιριστής ΠΑΝΟΜ): «Είναι μεγάλη τιμή να βρισκόμαστε σαν ΠΑΝΟΜ στο Final 4 και προσωπικά για εμένα, είναι η πρώτη μου φορά που θα αγωνιστώ σε τέτοιο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε σαν ομάδα να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε από το παιχνίδι».

Μανόλης Σουτζής (προπονητής Αλμυρού): «Να ευχαριστήσουμε αρχικά τον Δήμο για την φιλοξενία του. Από τι φαίνεται θα γίνουν ημιτελικοί και τελικοί που δεν έχουν γίνει ποτέ. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους που προσπάθησαν να γίνει αυτό το αποτέλεσμα. Είναι τέσσερις πολύ καλές ομάδες με την δική τους ιστορία. Σε αυτό το Final 4 και οι τέσσερις ομάδες έχουν τις πιθανότητες τους. Εύχομαι να γίνει ένα Final 4 που θα έχει ποιότητα και να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Εμείς είχαμε σαν στόχο να φτάσουμε και να το κατακτήσουμε. Εδώ και καιρό προετοιμαζόμαστε και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε σε καλή κατάσταση για να διεκδικήσουμε την πρόκριση και στον τελικό αν μπορέσουμε να το πάρουμε. Εύχομαι καλή τύχη, καλούς αγώνες και ο καλύτερος ας το πάρει».

Θανάσης Πατινιώτης (ποδοσφαιριστής Αλμυρού): «Να ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία τον Δήμο και να ευχηθώ στις ομάδες καλή επιτυχία. Είναι ένας στόχος που τον είχαμε εξ αρχής και θα είναι μια επιβράβευση για την χρονιά που έχουμε κάνει για να κατακτήσουμε το κύπελλο. Με σεβασμό και σοβαρότητα θα είναι τα στοιχεία που έχουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Καλή επιτυχία σε όλους και εύχομαι να μην υπάρξουν τραυματισμοί».

Κώστας Φραντζέσκος (προπονητής ΠΟΑ): «Πραγματικά είναι ένας θεσμός που όταν φτάνεις στο σημείο αυτό που βρισκόμαστε εμείς δεν υπάρχουν φαβορί. Βλέπουμε να γίνονται εκπλήξεις. Εύχομαι να συμβαδίσουν οι δύο δρόμοι, της οργάνωσης και του αγωνιστικού κομματιού, να πάνε παράλληλα, να βγει ένα καλό συμπέρασμα και να χαρεί ο κόσμος όλη την διοργάνωση και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.  Από την πλευρά μας εδώ που φτάσαμε θέλουμε να το κατακτήσουμε και αυτός είναι ο στόχος. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες και να το χαρεί ο κόσμος που θα το παρακολουθήσει».

Μιχαλανδρέας Νύκταρης (ποδοσφαιριστής ΠΟΑ): «Γνωρίζω ότι ο ΠΟΑ διαθέτει όλα αυτά τα τρόπαια. Είναι καταδικασμένος σαν σύλλογος να πρωταγωνιστεί ειδικά σε αυτό τον θεσμό. Τώρα εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο με σεβασμό σε όλους τους αντιπάλους. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το καλό ποδόσφαιρο και να βγάλουμε ότι μπορούμε στον αγωνιστικό χώρο και μακάρι να κατακτήσουμε το κύπελλο».

Βασίλης Κρασανάκης (προπονητής Ηροδότου): «Πέρυσι είχα την τύχη να είμαι οδηγός στην ομάδα του ΠΑΟΚ και να κατακτήσουμε το κύπελλο που έδωσε χαρά στο χωριό και στους ίδιους γιατί οι κόποι ανταμείβονται κατακτώντας ένα τρόπαιο. Η φετινή διοργάνωση είναι καλύτερη γιατί έχει δύο ομάδες που έχουν δείξει την δυναμική τους στην Γ’ Εθνική. Έχουν τον απέραντο σεβασμό μας, ο ΠΟΑ είναι ο Πολυνίκης του θεσμού, έχει έναν προπονητή που δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για τον κ. Φραντζέσκο, έχει δείξει το στίγμα του στην ομάδα. Τώρα όσον αφορά το δικό μας κομμάτι της ΕΠΣΗ, στο κομμάτι του τοπικού πρωταθλήματος, ο Σταμάτης Μαματζάκης χαίρομαι που είμαστε εδώ μαζί γιατί από την στιγμή που ανέλαβε την ομάδα έδειξε άλλη εικόνα και δίκαια βρίσκεται εδώ. Για το ζευγάρι μας, σίγουρα εγώ δεν θα πω ότι όταν ανέλαβα τον Ηρόδοτο ήταν στόχος μας να βρεθούμε εδώ, όμως η πορεία μας έδειξε ότι είμαστε μια ομάδα με βαριά φανέλα. Η φανέλα του Ηροδότου επιβάλει όταν μπούμε στο γήπεδο να μεγαλώσουμε το ποσοστό που μας αναλογεί και να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα και τον κόσμο και αν όχι τουλάχιστον να φύγουμε μαχόμενοι . Σε αυτά τα ματς δεν παίζει η τακτική, παίζει η καρδιά και η θέληση, ευελπιστώ να είμαστε σε καλή κατάσταση, να βάλουμε δύσκολα στον ΠΟΑ και αν είμαστε τυχεροί να περάσουμε στον τελικό και μετά είναι ένα ματς».

https://creta24.gr/giorti-tou-podosfairou-to-f4-kypellou-epsi/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button