Αθλητικά

Μουντιάλ 2022: Απαγόρευση σε 6.000 Αργεντινούς οπαδούς στα γήπεδα του Κατάρ

 

Οι βίαιοι οπαδοί που εμπλέκονται σε παράνομες οργανώσεις, ακόμη και όσοι έχουν χρέη για έξοδα διατροφής, συμπεριλαμβάνονται σε μια λίστα 6.000 Αργεντινών, στους οποίους δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης του Μπουένος Άϊρες.


«Θέλουμε να επαναφέρουμε την ειρήνη στο ποδόσφαιρο, αφήνοντας τους βίαιους οπαδούς έξω από τα γήπεδα» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας της πόλης του Μπουένος Άϊρες, Μαρσέλο Ντ’ Αλεσάντρο, σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Συμεριλήφθηκαν επειδή ανήκουν σε οργανώσεις βίαιων οπαδών, έχουν συμμετάσχει σε βίαιες πράξεις και για οφειλόμενες πληρωμές διατροφής (από διαζευγμένους γονείς)» πρόσθεσε.

Για τη διενέργεια των ελέγχων στο Κατάρ, ο αξιωματούχος είπε ότι «όπως πάντα στα Παγκόσμια Κύπελλα, αντιπροσωπείες διαφορετικών αστυνομικών οργάνων της χώρας θα σταλούν να συνεργαστούν με τις αρχές ασφαλείας του Κατάρ».

Τον Ιούνιο, το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την πρεσβεία του Κατάρ, για να αποτρέψει Αργεντινούς χούλιγκαν από το να παρευρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

sport-fm.com.cyΜεταξύ των 6.000 Αργεντινών, στους οποίους απαγορεύθηκε η είσοδος στα γήπεδα, ο Ντ’ Αλεσάντρο είπε ότι περίπου 3.000 είναι οι διάσημοι “barrabravas”, στους οποίους δεν επιτρέπεται να παρακολουθήσουν αγώνες του πρωταθλήματος της Αργεντινής.

sport-fm.com.cy

Share on Google Plus

πηγή: xanianews

2022/11/2022-6000.html

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button