Αθλητικά

Νόβακ Τζόκοβιτς: Εκτός Indian Wells, εν μέσω διαμάχης για τη βίζα εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποσύρθηκε επίσημα από την κλήρωση του τουρνουά Indian Wells, μια ένδειξη ότι πιθανόν δεν εγκρίθηκε η αίτηση να του χορηγηθεί εξαίρεση από την υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να μπει στις ΗΠΑ. 

Ο Σέρβος τενίστας, που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης έκανε αίτηση τον προηγούμενο μήνα στην αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να λάβει ειδική άδεια εισόδου στη χώρα. Στόχος του Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν παίξει στο Indian Wells και στο τουρνουά του Μαϊάμι. 

Το βράδυ της Κυριακής, οι διοργανωτές του Indian Wells ανακοίνωσαν πως ο Σέρβος κάτοχος 22 τίτλων σε Γκραν Σλαμ αποσύρθηκε από το τουρνουά. 

Οι ΗΠΑ ακόμη δεν επιτρέπουν σε ανεμβολίαστους ξένους ταξιδιώτες να μπουν στη χώρα, ένα μέτρο που αναμένεται να αρθεί στις 11 Μαΐου, όταν η κυβέρνηση θα τερματίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό. 

Ο Τζόκοβιτς δεν έχει μετάσχει στο Indian Wells και το Μαϊάμι- δύο από τα μεγαλύτερα τουρνουά στο καλεντάρι της ATP- από το 2019. Την περασμένη Παρασκευή οι γερουσιαστές της Φλόριντα Ρικ Σκοτ και Μάρκο Ρούμπιο, με επιστολή τους ζητούσαν από τον Τζο Μπάιντεν να εγκρίνει το αίτημα εξαίρεσης του Σέρβου. 

Το 2022 ο Τζόκοβιτς έχασε το Αυστραλιανό Όπεν- μετά την περιβόητη περιπέτειά του για την έκδοση βίζας- επειδή δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ δεν του επετράπη να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, προκειμένου να μετάσχει στο US Open. Σε συνέντευξή του έχει δηλώσει πως προτιμά να χάσει Γκραν Σλαμ, παρά να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. 

Με πληροφορίες από Reuters
 

πηγή: lifo

now/sport/nobak-tzokobits-ektos-indian-wells-en-meso-diamahis-gia-ti-biza-eisodoy-stis-ipa

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button