Αθλητικά

Πρός την έξοδο από την τεχνική ηγεσία της Λάρισας ο Ταουσιάνης

 Πολύ απογοητευμένος παραμένει ο Αχιλλέας Νταβέλης μετά την ήττα και την κακή εμφάνιση της ΑΕΛ κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, με τον μεγαλομέτοχο των «βυσσινί» σε δηλώσεις του τη Δευτέρα (13/3) να φανερώνει ότι έχει αποφασίσει να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Γιάννη Ταουσιάνη κι ενώ έχει ήδη αποτελέσει παρελθόν ο Στάθης Ταυλαρίδης από το πόστο του αθλητικού διευθυντή.

«Στην έκτακτη σύσκεψη που κάλεσα αμέσως μετά το ματς, δεν πήρα ούτε μια σοβαρή απάντηση στο ερώτημα γιατί συνέβη αυτό. Από τη στιγμή που εκτός από την ομάδα προσβλήθηκε και η νοημοσύνη μας, οι εξελίξεις δεν είναι απλά αναμενόμενες αλλά δεδομένες.

Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, αλλά η επιθυμία δημιουργίας μιας ομάδας που θα λειτουργεί σε διεθνή πρότυπα στην χειρότερη επαγγελματική κατηγορία της Ευρώπης και με όραμα που ξεπερνούσε τα δεδομένα που παραλάβαμε, δεν είναι λάθος. Λάθος προκύπτει όταν αποδεικνύεται ότι κάποιοι άνθρωποι που δούλεψαν με λευκή επιταγή, δεν στάθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων ή δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν με συγκεκριμένες περγαμηνές, αλλά πέρα από το αρνητικό αποτέλεσμα του Σαββάτου, το τραγικό της υπόθεσης -παρότι είχα προειδοποιήσει όλη την εβδομάδα- είναι κι ότι χάθηκε η 2η θέση σε μια στιγμή που μπορεί να διακοπεί το πρωτάθλημα, χωρίς κανείς να γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και τι μπορεί να διεκδικηθεί ακόμα και στα χαρτιά.

Οι επιλογές στο ρόστερ ακολούθησαν τυφλά τις εισηγήσεις των τεχνικών διευθυντών, που πίστευαν σ’ αυτές και όφειλα να τους στηρίξω», είπε στον ραδιοσταθμό Pressing 90.1 ο πρόεδρος των Θεσσαλών.

Μεταξύ άλλων, ο Α. Νταβέλης χαρακτήρισε «ομάδα-σκάνδαλο» τον Πανσερραϊκό, λέγοντας ότι «έχει σοβαρότατα θέματα νομικής φύσεως στα οποία θα γίνει ένας αγώνας διεκδίκησης ως προς το πώς λειτουργεί και κατά πόσο είναι νόμιμη η άδεια λειτουργίας της. Έχω πλήρη επίγνωση γι’ αυτά που λέω.

Γι’ αυτό είχε τεράστια σημασία για την ΑΕΛ γι’ αυτούς που έχουν τις ευθύνες και θα αναδειχθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα να κρατηθεί η ομάδα πάση θυσία στη 2η θέση. Με αφέλεια, αντιεπαγγελματισμό και επιπολαιότητα το απώλεσαν το Σάββατο και δεν θα τους το συγχωρήσω ποτέ. Δεν πήρα σοβαρή απάντηση για τα αίτια της ήττας. Άκουσα μόνο ανοησίες. Το επιτελείο μαζί με τις παραφυάδες πληρώνεται 22.000 ευρώ το μήνα. Για να μας δουλεύουν μ’ αυτό τον τρόπο, δεν θέλω ούτε να τους ξέρω».

Και πρόσθεσε: «Μπήκα σ’ ένα χώρο όπου πιέζεσαι να κλείσεις το μάτι σε κάποια πλευρά, με την ουδετερότητα να μοιάζει τελικά πολύ πιο επικίνδυνη. Προσωπικά ξέρετε πως δέχθηκα ασύλληπτη επίθεση αλητείας και λάσπης από οργανωμένα παράκεντρα, τοπικά και των Αθηνών, αλλά όταν αναλαμβάνεις μια ευθύνη το κάνεις για να τη φέρεις σε πέρας.

Αναζητώ λοιπόν την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της ΑΕΛ, ίσως με κάποια συμμαχία, πάντα με βαθύ λαρισινό αποτύπωμα, χωρίς ωστόσο να περιμένω τίποτα από τους επιφανείς Λαρισαίους. Με τις ανάλογες επιλογές μπορούμε να τρέξουμε αυτό τον μαραθώνιο. Δεν ήμουν ποτέ λαγός. Στο τέλος της ημέρας, δεν θα απολογηθεί εκείνος που είχε το φιλότιμο να βάλει τόσα χρήματα στην ομάδα της πόλης του. Αν δούμε το δάσος και παραμείνουμε ενωμένοι, θα έρθει η στιγμή να πιούμε και το ποτήρι της νίκης».





Share on Google Plus

https://www.xanianews.gr/2023/03/blog-post_80.html

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button