Αθλητικά

Σκωτσέζα δρομέας τερμάτισε τρίτη σε υπερ-μαραθώνιο αλλά τιμωρήθηκε για χρήση οχήματος

Αυτό που έκανε η Τζοοάσια Ζακρζέφσκια σε υπερ-μαραθώνο, θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι σκηνή σε κάποια παρωδία του Μελ Μπρουκς. Από την Σκωτσέζα δρομέα της αφαιρέθηκε η 3η θέση, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι είχε χρησιμοποιήσει ένα όχημα σε μέρος της διαδρομής, όπως είπε ο διευθυντής του αγώνα.

Τα δεδομένα από το σύστημα παρακολούθησης στον αγώνα 80 χιλιομέτρων Μάντσεστερ-Λίβερπουλ στις 7 Απριλίου έδειξαν ότι η Τζοοάσια Ζακρζέφσκι, η οποία εκπροσώπησε τη Σκωτία στο Μαραθώνιο στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας 2014 στη Γλασκώβη, χρησιμοποίησε ένα αυτοκίνητο για μια διαδρομή 4 χιλιομέτρων του αγώνα, ανέφερε το BBC.

Ο διευθυντής του αγώνα Γουάιν Ντρινκγουότερ είπε ότι έλαβε πληροφορίες ότι δρομέας είχε αποκτήσει ένα «αντιαθλητικό, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια μιας ενότητας του αγώνα».

«Έχοντας εξετάσει τα δεδομένα από το σύστημα παρακολούθησης αγώνων μας, τα δεδομένα GPX, δηλώσεις από την ομάδα αγώνων μας, άλλους διαγωνιζόμενους και από την ίδια τη συμμετέχουσα, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μία δρομέας έχει πλέον αποκλειστεί από τον αγώνα έχοντας πάρει όχημα για τη μεταφορά της σε μέρος της διαδρομής», είπε στο BBC.

Η Ζακρζέφσκι είπε ότι το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα κακής επικοινωνίας: «Όταν έφτασα στο σημείο ελέγχου τους είπα ότι αποχωρούσα και μου είπαν “θα μισήσεις τον εαυτό σου αν σταματήσεις”.Συμφώνησα να συνεχίσω με μη ανταγωνιστικό τρόπο», τόνισε η Ζακρζέφσκι στο BBC.

«Έκανα ένα τεράστιο λάθος με την αποδοχή του τροπαίου και έπρεπε να το παραδώσω πίσω. Ήμουν κουρασμένη και ταλαιπωρημένη. Δεν ήταν κακόβουλο, ήταν κακή επικοινωνία. Ποτέ δεν θα εξαπατούσα σκόπιμα, αλλά δεν θέλω να δικαιολογώ.»

https://creta24.gr/skotseza-dromeas-termatise-triti-se-yper-marathonio-timorithike-chrisi-ochimatos/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button