Αθλητικά

Στην Κρήτη το Κύπελλο Ελλάδος 2023 και η European Cheer League

Στο Ηράκλειο θα διεξαχθεί το Κύπελλο Ελλάδος 2023 του Cheerleading, το τριήμερο 3-5 Μαρτίου 2023. Πάνω από 500 αθλητές και αθλήτριες από 14 σωματεία-μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading από όλη την Ελλάδα, θα βρεθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» για να διαγωνιστούν στο #cheerchallenge!

To #cheerchallenge:

Τις χορογραφίες θα διδάξουν και θα κρίνουν καταξιωμένοι προπονητές από το εξωτερικό. Από την Σλοβενία έρχεται για ακόμα μία χρονιά στην Ελλάδα η Mateja Grbec. Για 2η φορά στην Ελλάδα θα βρεθεί και ο Βρετανός Jonathan Rattigan. Το πάνελ των κριτών-προπονητών θα συμπληρώσουν από την Σλοβενία η Sasa Stiftar, η Nina Zvizdalo και η Julie Baillieu από το Βέλγιο.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να φέρουν εις πέρας την πρόκληση του Κυπέλλου Ελλάδος καθώς τη Παρασκευή και το Σάββατο θα διδαχθούν τις χορογραφίες από τους coaches που θα έρθουν από το εξωτερικό και την Κυριακή θα διαγωνιστούν και θα κριθούν σε αυτές.

Το διαγωνιστικό σκέλος περιλαμβάνει την εκμάθηση και διαγωνιστική συμμετοχή στις αγωνιστικές κατηγορίες CheerFreestyle Pom, CheerHip Hop, CheerJazz, CheerleadingAll Girls.

Παράλληλα με το Κύπελλο Ελλάδας θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της European Cheer League που αφορά προκρίσεις ζευγαριών και ομάδων για το 2024 μαζί με το CHEEROPENCRETACUP2023 που διοργανώνεται για πρώτη φορά.

Τέλος, οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της πόλης, της οποίας θα ηγηθεί η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, θα ξεκινήσει από την πλατεία Λιονταριών και θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας όπου θα γίνει το παραδοσιακό cheer party.

Το Κύπελλο Ελλάδος 2023 είναι υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading και την Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου. Χορηγοί: Blue Star Ferries, ANEK Lines, Heraklion Arena 2 Aorakia, Chronoteam, Elegrad.

Ακολουθήστε το Parakritika.gr στη σελίδα μας στο Facebook,
βρείτε μας στο Twitter και στο Google News.

Στην Κρήτη το Κύπελλο Ελλάδος 2023 και η European Cheer League

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button