Αθλητικά

Στη Γκάνα θα μεταφερθεί η σορός του Κριστιάν Ατσού που σκοτώθηκε από τον σεισμό στην Τουρκία

Στην πατρίδα του την Γκάνα, πρόκειται να μεταφερθεί εντός της ημέρας η σορός του πρώην παίκτη της Τσέλσι, της Έβερτον, της Νιούκαστλ, της Πόρτο και άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων, Κριστιάν Ατσού, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία. Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατός του ανακοινώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της αφρικανικής χώρας τονίζεται ότι «η κυβέρνηση της Γκάνας ρυθμίζει τις λεπτομέρειες προκειμένου να παραληφθεί η σορός του Κριστιάν Ατσού. Η σορός θα συνοδεύεται από την οικογένειά του καθώς και από τον πρέσβη της Γκάνας στην Τουρκία και θα φτάσει στην Άκρα στις 19:40 με πτήση των τουρκικών αερογραμμών».

Η Χατάισπορ, ομάδα που αγωνιζόταν μέχρι και πριν λίγες μέρες και σκόραρε μάλιστα και το τελευταίο του γκολ, τον περιέγραψε ως έναν «ωραίο άνθρωπο» και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη θλίψη μας». «Κριστιάν Ατσού δεν θα σε ξεχάσουμε. Αναπαύσουν εν ειρήνη», συμπλήρωσε η τουρκική ομάδα.

Από τις πρώτες ομάδες που αποχαιρέτισαν τον Ατσού ήταν η πρώην ομάδα του η Έβερτον. «Είμαστε βαθιά λυπημένοι από την είδηση ότι ο Christian Atsu βρέθηκε νεκρός μετά τον σεισμό στην Τουρκία που σημειώθηκε στις αρχές αυτού του μήνα», τονίζουν τα «ζαχαρωτά».

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του, τους φίλους, τους συμπαίκτες του στη Hatayspor και όλους όσους επηρεάστηκαν από αυτό το τραγικό γεγονός που κόστισε τόσες πολλές ζωές», συμπληρώνει η ανακοίνωση της ομάδας του Λίβερπουλ.

Από την πλευρά της η Νιούκαστλ, με τη φανέλα της οποίας ο Ατσού αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια επεσήμανε ότι οι «ανθρακορύχοι» θα τον θυμούνται με αγάπη. Παράλληλα η σημαία της ομάδας κυματίζει μεσίστια ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του Κριστιάν Ατσού.

«Με βαθιά λύπη μαθαίνουμε ότι ο Christian Atsu έχασε τραγικά τη ζωή του στους καταστροφικούς σεισμούς της Τουρκίας», ανέφερανε η Nιουκάστλ με ανάρτησή της στο Twitter. «Ένας ταλαντούχος παίκτης και ξεχωριστός άνθρωπος, θα τον θυμούνται πάντα με αγάπη από τους παίκτες, το προσωπικό και τους υποστηρικτές μας. Αναπαύσου εν ειρήνη, Κρίστιαν», προσθέτει η ανακοίνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγος και τα παιδιά του Κριστιάν Ατσού το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκαν στις κερκίδες του Saint James Park και παρακολούθησαν την αναμέτρηση της ομάδας με την Λίβερπουλ. Μάλιστα οι «ανθρακορύχοι» πριν την έναρξη του αγώνα τίμησαν τη μνήμη του με ενός λεπτού σιγή.

Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας Έντι Χάου δήλωσε πως «ξύπνησα με τα νέα και ήμουν πραγματικά συντετριμμένος. Πολλοί παίκτες στα αποδυτήρια μας έπαιξαν μαζί του – αναφέρθηκα σε αυτό στη συνομιλία που είχα μαζί τους πριν τον αγώνα». Ο Αλαν Σαιντ Μαξιμέν έφερε στη μνήμη του μία ιστορία για το πως τον υποδέχθηκε ο Κριστιάν Ατσού όταν πήρε μεταγραφή στην ομάδα.

«Είναι μια πραγματικά θλιβερή μέρα για τη Νιούκαστλ και τους παίκτες. Οι περισσότεροι παίκτες τον γνωρίζουν καλά – ήταν υπέροχος τύπος και περάσαμε όμορφα μαζί του. Είναι πολύ οδυνηρό. Μερικά πράγματα είναι δύσκολα για μένα – δεν θα τον ξεχάσω ποτέ» ανέφερε αρχικά.

«Είναι δύσκολο να το εξηγήσω – θα σας πω την αλήθεια, όταν έφτασα στο Νιούκαστλ, πάντα μου έδινε συμβουλές, ένας πολύ καλός τύπος – αστειευόταν και χαμογελούσε πάντα καθημερινά. Ήταν σπουδαίος άνθρωπος. Τον ξέρω… είναι μια δύσκολη μέρα για μένα. Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να τον σκεφτώ και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ», κατέληξε συγκινημένος.

Η Τσέλσι που ήταν η πρώτη ομάδα του Κριστιάν Ατσού στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου δήλωσε πως «όλοι στην Chelsea Football Club είμαστε συντετριμμένοι μαθαίνοντας για τον τραγικό θάνατο του πρώην παίκτη μας, Christian Atsu. Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στην οικογένεια και τους φίλους του». Ο πρώην αρχηγός των «μπλε» του Λονδίνου τιμώντας τη μνήμη του έγραψε «RIP my friend».

Ισοπεδωμένο το κτήριο που έμενε – Ήταν από τα πιο πολυτελή στην Αντιόχεια

Πλήρως κατεστραμμένο είναι μετά τον σεισμό στην Τουρκία το πολυτελές συγκρότημα κατοικιών στο οποίο έμενε o Κριστιάν Ατσού, ο θάνατος του οποίου ανακοινώθηκε το Σάββατο (18/2).

Το 12οφορο κτήριο στο οποίο έμενε ο Ατσού είχε το όνομα Rönezans Rezidans και ήταν από τα πιο πολυτελή στην Αντιόχεια . Το κτήριο με τα 249 διαμερίσματα φέρεται να κατέρρευσε σαν «τραπουλόχαρτο» όταν χτύπησε ο Εγκέλαδος τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου.

Hataysporlu futbolcu Christian Atsu enkaz altında cansız bedenine ulaşıldı

Την περασμένη εβδομάδα ο κατασκευαστής του κτηρίου, Μεχμέτ Γιασάρ Κοσκουν που έχτισε το κτήριο το 2013 συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι επιχειρούσε να διαφύγει υποστηρίζοντας ότι θα ταξίδευε στο Μαυροβούνιο όπου είχε άλλα έργα σε εξέλιξη.

Τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι στην κατάθεσή του φέρεται να υποστηρίξε ότι δεν γνωρίζει γιατί το κτήριο δεν άντεξε τον σεισμό στην Τουρκία. Ο δικηγόρος του από την πλευρά του δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους.

Το συγκρότημα κατοικιών Rönezans Rezidans στο οποίο έμενε ο Ατσού διέθετε πισίνα, γυμναστήριο και άλλες πολυτελείς υποδομές ενώ διαφημιζόταν ως «ένα κομμμάτι παράδεισου με τα υψηλότερα κατασκευαστικά στάνταρ».
Στο συγκρότημα υπολογίζεται ότι έμεναν περίπου 1.000 άνθρωποι με εκατοντάδες εξ αυτών να πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στα συντρίμμια.

Τραγική ειρωνία το γεγονός ότι αρκετοί από όσους είχαν διαλέξει να μείνουν στο συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών το έκαναν επειδή πίστευαν ότι ο σύγχρονος τρόπος ανέγερσής του το έκανε πιο ανθεκτικό στους σεισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η οικονομική τουρκική εφημερίδα Dünya ανέφερε ότι το συγκρότημα κτηρίων ήταν χτισμένο σε «κινούμενα θεμέλα» για να αντέχει καλύτερα τους σεισμούς.

Ωστόσο υπάρχουν αναφορές ότι ορισμένοι από τους ενοίκους του είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση του κτηρίου που μετρούσε 10 χρόνια από την κατασκευή του. Σημειώνεται, δε, ότι άλλα κτήρια που είχαν κατασκευαστεί παλαιότερα άντεξαν τον σεισμό και δεν κατέρρευσαν αν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

πηγή: creta24

sti-gkana-tha-metaferthei-soros-kristian-atsoy-poy-skotothike-ton-seismo-stin-toyrkia/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button