Αθλητικά

Ανακοινώθηκε η Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ U23 για τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστή η σύνθεση των ΗΠΑ U23, που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στη φετινή διοργάνωση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2023.

Στο ρόστερ βρίσκονται αθλητές που έχουν γεννηθεί από το 2000 και μετά, με μόνη εξαίρεση τον 25χρονο Tyler Stites (1998), που θεωρείται ο πιο έμπειρος, ενώ είναι και ο μοναδικός με ενεργό επαγγελματικό συμβόλαιο, στην Project Echelon Racing (UCI Continental Team).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των αθλητών αυτών σε διεθνείς αγώνες, όπως ο Γύρος Ελλάδας, αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την επιλογή τους στην ομάδα που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23.

Στόχος είναι η προσθήκη ανταγωνιστικών χιλιομέτρων στα πόδια των νεαρών ποδηλατών, διότι οι αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσφέρουν ανάλογες ευκαιρίες.

Η αποστολή απαρτίζεται από τους εξής αθλητές:

Sean Christian (2002)
Gabriel Shipley (2002)
Leo Gullickson (2003)
Brody McDonald (2002)
Tyler Stites (1998)
Fin Gullickson (2000)

DS: Michael Creed

Για δεύτερη φορά στην Ελλάδα οι περισσότεροι ποδηλάτες

Οι τέσσερις από τους έξι αθλητές της αποστολής αγωνίζονται στην Aevolo (Christian, Shipley, Gullickson, McDonald), έναν σύλλογο που παραδοσιακά επενδύει στην ανάδειξη νέων ποδηλατών από την Αμερική. Από το 2017 έως το 2021 είχε επαγγελματικό status (UCI Continental Team), ωστόσο από πέρυσι, λόγω οικονομικών δυσκολιών, αποσύρθηκε.

Φέτος, το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να δει τους παραπάνω αθλητές στους δύο διεθνείς αγώνες που φιλοξενήθηκαν στην Ρόδο.

Στον διήμερο γύρο, Visit South Aegean Islands (2.2 κατ.), ο Leo Gullickson κατέλαβε την 28η θέση στην γενική κατάταξη, ο Sean Christian ήταν 50ος και ο Gabriel Shipley 80ος. Στον Γύρο Ρόδου (2.1 κατ.) που ακολούθησε, ο Brody McDonald ανέβηκε στο βάθρο, καθώς τερμάτισε 2ος στο 1ο ετάπ που ολοκληρώθηκε στον Καλαμώνα.

O Michael Creed στο τιμόνι

Ο Michael Creed, πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης και επί σειρά ετών προπονητής σε αναπτυξιακές ομάδες, θα είναι ο υπεύθυνος της αποστολής. Ο 42χρονος εκλέκτορας γνωρίζει άριστα τους έξι ποδηλάτες από το πέρασμά τους στην Aevolo, αφού είναι Team Manager από την ίδρυσή της.

Ως αθλητής, τη διετία 2004-2005 βρέθηκε στην US Postal Service (Discovery Channel Pro Team το 2005), αγωνιζόμενος δίπλα σε σπουδαία ονόματα της εποχής, όπως οι Paolo Savoldelli, Max van Heeswijk και George Hincapie. Η καριέρα του ολοκληρώθηκε το 2013, δίχως σημαντικές διακρίσεις στο παλμαρέ του.

Περισσότερα για τον φετινό ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας σχετικά με διαδρομές, ώρες έναρξης εκκινήσεων και τερματισμών καθώς και όλες τα περάσματα των εταπ στο www.hellas-tour.gr

 

https://creta24.gr/anakoinothike-ethniki-omada-ton-ipa-u23-ton-dei-podilatiko-gyro-elladas/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button