Αθλητικά

Βούρος στο CRETA για την ανάκαμψη του ΟΦΗ, τον Νταμπράουσκας, την Εθνική και τον ΠΑΣ (βίντεο)

Στην εκπομπή της Τηλεόρασης CRETA, “Match Time” και τη Χρύσα Ζερβού, μίλησε ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, Πραξιτέλης Βούρος.

Ο αρχηγός των ασπρόμαυρων, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και την καλή εμφάνιση της ομάδας του, στη συνέχεια του πρωταθλήματος, στον κόσμο που βρίσκεται δίπλα στην ομάδα, στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΠΑΣ Γιάννενα, την Εθνική ομάδα αλλά και τον Μίτσελ.

«Η ισοφάριση άλλαξε τις ισορροπίες…»

Για το ματς με τον Ολυμπιακό υπογράμμισε πως ο ΟΦΗ στάθηκε πολύ καλά στο α’ μέρος, όμως η ισοφάριση άλλαξε τις ισορροπίες:

«Σταθήκαμε θεωρώ στο α’ ημίχρονο πάρα πολύ καλά στο γήπεδο, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, την κοιτάξαμε στα μάτια και νομίζω ότι προηγηθήκαμε δίκαια στο σκορ. Πιστεύω ότι το κρίσιμο σημείο ήταν ότι δεχθήκαμε πριν το τέλος του α’ ημιχρόνου την ισοφάριση και αυτό άλλαξε λίγο τις ισορροπίες.

Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα και είχε ένα εικοσάλεπτο στο οποίο δημιούργησε φάσεις. Ο Ολυμπιακός βρήκε το χώρο ούτως ώστε να πιέσει και στη συνέχεια να έρθει και το δεύτερο γκολ, που ήταν καθοριστικό για τη συνέχεια.»

«Στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται…»

«Όταν παίζεις απέναντι στον Ολυμπιακό και γενικά απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, τις ευκαιρίες που δημιουργούνται πρέπει να τις μετουσιώσεις σε γκολ γιατί είχαμε μετά την ισοφάριση δύο ευκαιρίες τις οποίες μπορούσαμε να κάνουμε γκολ αλλά εν τέλει δεν έγιναν. Στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται…

Όταν αντιμετωπίζεις τέτοιες ομάδες πρέπει να είσαι προσεκτικός, ούτως ώστε να μην δίνεις στον αντίπαλο περιθώρια να δημιουργήσει ευκαιρίες. Υπάρχει ποιότητα, υπάρχουν παίκτες που μπορούν με μια προσωπική ενέργεια να καθορίσουν την έκβαση του παιχνιδιού.»

«Τα καλύτερα έρχονται»

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής της Κρητικής ομάδας, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια, δεδομένης της καλής αγωνιστικής εικόνας του ΟΦΗ ενώ μίλησε και για την ανεβασμένη ψυχολογία εκείνου και των συμπαικτών του:

«Νομίζω μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος η ομάδα μας έχει δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, δουλέψαμε αρκετά σκληρά με τον καινούριο προπονητή, είχε τον απαραίτητο χρόνο και να μας περάσει τις ιδέες του και να μας μάθει καλύτερα. Είχε το χρόνο να δει τι αδυναμίες υπήρχαν ούτως ώστε να προσπαθήσει να βελτιώσει την ομάδα…

Κάθε μέρα δουλεύουμε σκληρά, προσπαθούμε να εφαρμόσουμε αυτό που ζητά ο προπονητής. Βλέπω τους περισσότερους παίκτες να έχουν καλύτερη ψυχολογική διάθεση γιατί ο παίκτης σίγουρα και με τα αποτέλεσματα ανεβαίνει ψυχολογικά. Όταν κερδίζεις, όταν δεν δέχεσαι γκολ, αποκτάς ομοιογένεια, ψυχολογία.

Αντιμετωπίσαμε μεγάλες ομάδες και τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι η ομάδα έχει δείξει ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο, σταθερή αγωνιστική εικόνα και είμαι σίγουρος ότι τα καλύτερα έρχονται και για εμάς αλλά και για την ομάδα, να φτάσει εκεί που της αρμόζει και της αξίζει.»

«H ομάδα μεγαλώνει την εικόνα της»

Για το αν η διακοπή του ενός μήνα έκανε καλό στον ΟΦΗ, αποκρίθηκε θετικά αφού πιστεύει πως η ομάδα σιγά-σιγά θα βρει το δρόμο της:

«Είμαστε μια ομάδα που μας βοήθησε γιατί βλέπουμε και άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν μια “κοιλιά”, το οποίο είναι λογικό. Ήμασταν άτυχοι θεωρώ γιατί είχαμε και αρκετούς τραυματισμούς. Δεν θέλω να λέω δικαιολογίες αλλά σίγουρα όταν κάποιοι παίκτες που είναι καλοί, δεν είναι καλά, επηρεάζεται η ομάδα.

Η ομάδα μεγαλώνει την εικόνα της, δείχνει ότι η φανέλα είναι βαριά και νομίζω ότι σιγά-σιγά θα βρει το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερα βήματα αλλά και για περισσότερες νίκες, γιατί κακά τα ψέματα, καλή η απόδοση, καλή και η εμφάνιση αλλά μια ομάδα μεγαλώνει με τέτοιου είδους νίκες. Αν παίρναμε το διπλό, θα κάναμε μια εντελώς διαφορετική συζήτηση.»

«Ο κόσμος ήταν αυτός που τράβηξε το κουπί»

Με τα καλύτερα λόγια σχολίασε την παρουσία του κόσμου του ΟΦΗ, όχι μόνο στα εντός έδρας παιχνίδια αλλά και στο “Καραϊσκάκης”, όπου τους χαρακτήρισε συγκλονιστικούς:

«Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο και εγώ και οι συμπαίκτες μου, είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε για όσους ήρθαν στο γήπεδο… Τραγουδούσαν επί 90 λεπτά, ήταν κάτι που έχει να γίνει χρόνια.

Νομίζω στο “Καραϊσκάκης” είναι πολύ λίγες οι ομάδες που φέρνουν το δικό τους κόσμο, ελπίζω και εύχομαι να ξαναδούμε τους δικούς μας οπαδούς γιατί κακά τα ψέματα και ας μη γελιόμαστε, στις δύσκολες στιγμές του ΟΦΗ ο κόσμος ήταν αυτός που τράβηξε το κουπί, έβαλε πλάτη και πάντα ήταν δίπλα στην ομάδα.

Και με την Τρίπολη ο κόσμος ήταν κοντά μας και μας βοήθησε να πάρουμε τη νίκη, αλλά με τον Ολυμπιακό αυτό που είδα και με τα μάτια μου, πραγματικά ήταν συγκλονιστικό γιατί είναι πολύ δύσκολο να πάρεις το καράβι και να κάνεις μια εκδρομή. Δεν είναι ότι πας με το λεωφορείο. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που μπήκαν στον κόπο να έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα.

Αυτό το δέσιμο που δημιουργείται θα μας δώσει την έξτρα δύναμη ούτως ώστε να τα δίνουμε όλα στο γήπεδο. Ο κόσμος αυτό θέλει να βλέπει, πάθος, ο ποδοσφαιριστής να τα δίνει όλα.»

«Ιδιαίτερο το ματς με τον ΠΑΣ, θα πάρουμε τη νίκη»

Ο ΟΦΗ το Σάββατο στις 17.00 υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννενα και ο Πραξιτέλης Βούρος εμφανίστηκε σίγουρος πως με τη βοήθεια του κόσμου, οι ασπρόμαυροι θα πάρουν τη νίκη:

«Σίγουρα αυτό το ματς λίγο ιδιαίτερο για αυτά που έχουν συμβεί προ πολλού. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα δώσει δυναμικό παρών. Βλέπει με πιο θετικό μάτι το να έρθει στο γήπεδο, γουστάρει πιο πολύ την ομάδα, βλέπει το πάθος που έχουν όλα τα παιδιά και τον περιμένουμε στο γήπεδο να μας βοηθήσει ούτως ώστε να πάρουμε τη νίκη.

Ο ΠΑΣ στην αρχή άργησε να βρει τα πατήματά του, στη συνέχεια βλέπουμε ότι πήρε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και κέρδισε την ομάδα της ΑΕΚ, μετά με τον Παναθηναϊκό έχασε στα τελευταία λεπτά… Δείχνει ότι είναι σταθερή ομάδα αλλά θεωρώ ότι αν δείξουμε τη σοβαρότητα που δείξαμε στα προηγούμενα παιχνίδια θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης.»

«Να με αξιώσει ο Θεός να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής»

Πολύς λόγος έχει γίνεται εδώ και καιρό για τη μη κλήση του Βούρου στην Εθνική μας ομάδα

«O προπονητής είναι αυτός που επιλέγει ποιους θα πάρει, το έχω ξαναπεί πολλές φορές και νομίζω ότι κάθε παιδί στη θέση μου θα απαντούσε το ίδιο, είναι ύψιστη τιμή για κάποιον να κληθεί στην Εθνική. Ο καθένας κάνει ότι μπορεί στο γήπεδο έτσι ώστε να πείσει τον Ομοσπονδιακό προπονητή ότι αξίζει μια θέση στην Εθνική μας ομάδα. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία, πρώτα από όλα να με αξιώσει ο Θεός, να φορέσω τη φανέλα με το εθνόσημο γιατί είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορώ να πετύχω στην ποδοσφαιρική μου καριέρα, να εκπροσωπήσω τη χώρα μου.

Αλλά για όλα αυτά σε βοηθάει η ομάδα, τίποτα δεν μπορείς να κάνεις μόνος σου αν δεν έχεις τους συμπαίκτες σου, αν δεν πηγαίνουμε όλοι μαζί καλά…

«Εύχομαι από καρδιάς να κληθεί ο Μανδάς στην Εθνική»

Θέλω να πω κάτι προσωπικά για τον Χρήστο Μανδά, του εύχομαι από καρδιάς να κληθεί στην Εθνική γιατί το αξίζει πραγματικά, κάνει μια τρομερή χρονιά.

Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζουμε μαζί γιατί είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων που δουλέυει καθημερινά, του αξίζουν τα καλύτερα και πάντα προσπαθούμε όλοι μας να τον κρατάμε προσγειωμένο γιατί όταν αρχίζεις και παίζεις ακούγονται πολλά, είναι πολύ εύκολο να αλλάξει η πορεία σου αλλά ο Χρήστος είναι χαμηλών τόνων, δουλεύει σκληρά και μακάρι να κληθεί γιατί του αξίζει πραγματικά.»

«Χρωστάω πολλά στον Μίτσελ»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μίτσελ Γκονζάλες ήταν εκείνος που έδωσε στον Μυτιληνιό αμυντικό την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο στο Κύπελλο Ελλάδος αλλά και την Σούπερ Λιγκ. Ο ίδιος αποκάλυψε πως έχουν καλή σχέση και μίλησαν πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση:

«Ο κύριος Μίτσελ ήταν ο πρώτος που με ανέβασε από τη δεύτερη ομάδα στην πρώτη, μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω το πρώτο μου ματς στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα.
Δούλευε ιδιαίτερα με νέους παίκτες, σίγουρα του χρωστάω πολλά, τουλάχιστον στην αρχή της ποδοσφαιρικής μου καριέρας.

Έχουμε μια πολύ καλή φιλική σχέση, μιλήσαμε λίγο, είναι ανθρώπινο και νομίζω είναι πάρα πολύ καλό να έχεις τέτοιες σχέσεις με τέτοιους ανθρώπους, ένα θρύλο του ποδοσφαίρου στην Ισπανία, πραγματικά έναν κύριο μέσα και έξω από το γήπεδο.»

«Με τον Νταμπράουσκας υπάρχει νοοτροπία νικητή»

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας άλλαξε άρδην την εικόνα του ΟΦΗ, ενώ ο Πραξιτέλης Βούρος τονίζει πως είναι αρκετά απαιτητικός και έχει φέρει νοοτροπία νικητή:

«Είναι εύκολα αντιληπτό ότι είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, στις προηγούμενες ομάδες που ήταν σημείωσε μεγάλες επιτυχίες. Με τη Χάιντουγκ πήρε Κύπελλο Κροατίας μετά από χρόνια, με τη Λουντογκόρετς πέρασε στους ομίλους, απέκλεισε μεγάλες ομάδες. Δηλαδή έχει τη στόφα του πρωταθλητισμού, κάτι που μας βοηθάει πάρα πολύ γιατί υπάρχει μια νοοτροπία νικητή.

Σε κάθε ματς είναι πάρα πολύ απαιτητικός και αυτό φαίνεται και στην απόδοσή μας, δεν πάμε σε κάνενα παιχνίδι να κλειστούμε πίσω. Πάμε και διεκδικούμε το καλύτερο για την ομάδα γιατί αυτό προετοιμάζουμε όλη τη βδομάδα.

Διαβάζει πάρα πολύ για το ποδόσφαιρο, νέες τακτικές, κάνουμε πάρα πολλή ανάλυση, βοηθάει τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Μπορεί να κερδίσαμε τον Παναιτωλικό 4-0, αλλά πάλι είχε κάποιες παραπάνω απαιτήσεις, δεν ήταν ευχαριστημένος και όταν δεν είσαι ευχαριστημένος έρχεται συνεχώς η ανάπτυξη και δεν βάζεις όρια στον εαυτό σου, συνεχώς εξελίσσεσαι. Είναι ένας προπονητής, κατά πολύ δίκαιος.»

«Η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα μου»

Ακόμα, αναφέρθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή της καριέρα του, όπου ήταν όταν έλυσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό και ήταν σε αναζήτηση νέας ομάδας:

«Κάθε ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα πάνω – κάτω, έχει προβλήματα τα οποία δυστυχώς αντί να λύνονται με το πέρασμα των χρόνων, πάντα παραμένουν άλυτα και δυσκολεύουν όλο και πιο πολύ τη ζωή των ποδοσφαιριστών.

Όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό, για ένα διάστημα έκανα τρεις μήνες προπόνηση στου Ρέντη, δεν ανανέωνα το συμβόλαιό μου γιατί δεν έπαιζα και ήθελα να πάω σε μια ομάδα να έχω χρόνο συμμετοχής. Εκεί υπήρξαν κάποιες δυσκολίες όσον αφορά την αποδέσμευσή μου, δεν μπορούσα να βρω ομάδα εύκολα και άρχισα λίγο να ανησυχώ ποιο θα είναι ποδοσφαιρικό μου μέλλον.

Και την πρώτη χρονιά που ήρθα στην ομάδα εδώ, είχα έναν τραυματισμό, δύο και δύο μήνες και ήταν πολύ δύκσολο για μένα. 

Η ομάδα μετά τον Ιανουάριο είχαμε ένα αρνητικό σερί με δέκα ματς, δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε… Ήμασταν δύσκολα βαθμολογικά και δεν άξιζε στην ομάδα αυτό που πέρναγε. Μέσα από τις δυσκολίες γινόμαστε πιο δυνατοί. Θεωρώ ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε πιο τυχεροί γιατί κάνουμε το χόμπι μας, επάγγελμα.

Νομίζω ότι κάθε δυσκολία η οποία προκύπτει είναι πταίσμα μπροστά σε άλλους ανθρώπους που κάνουν άλλες δουλειές και αντιμετωπίζουν πολύ πιο σοβαρά θέματα στη ζωή τους.»

πηγή: creta24

voyros-creta-tin-anakampsi-ofi-ton-ntampraoyskas-tin-ethniki-ton-pas-vinteo/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button