Αθλητικά

Δεν άρεσε ο ΟΦΗ, 1-1 με Αστέρα Τρίπολης

Αλώβητος έφυγε από την Κρήτη ο Αστέρας Τρίπολης! Οι Αρκάδες έμειναν όρθιοι στο «Θ. Βαρδινογιάννης», φεύγοντας με το 1-1 κόντρα στον ΟΦΗ και πήραν βαθμολογική ανάσα.

Ένας βαθμός που ανέβασε τον Αστέρα στους 29 βαθμούς, με την ομάδα του Γιάννη Δουβίκα που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο (παρέα με τον Αλέξανδρο Μανιάτογλου) και είδε την ομάδα του να βγάζει αντίδραση, ωστόσο ψάχνει τουλάχιστον μία νίκη ακόμα για να ξεμπερδέψει με την υπόθεση παραμονή.

Με τη Λαμία στην Τρίπολη την επόμενη αγωνιστική ο Αστέρας, με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι στο ματς της… κορυφής των playouts ο ΟΦΗ.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 5-3-2 κατέβασε τον ΟΦΗ ο Βάλντας Νταμπράουσκας. Ο Μανδάς στην εστία και οι Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Τοράριρσον στην άμυνα. Μεγιάδο, Ντιουσέ, Μπάκιτς η τριάδα στα χαφ, με τον Τοράλ να πλαισιώνει τον Ντίκο στην επίθεση.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης στο ντεμπούτο του ο υπηρεσιακός τεχνικός Γιάννης Δουβίκας. Στο τέρμα ο Τσιφτσής και οι Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Μουνάφο, Ιγκλέσιας το δίδυμο στον άξονα, με τους Τιλίκα, Μπαρτόλο, Κρέσπι να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Μπαράλες να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, με τον Αστέρα να αργεί λίγο να βρει τα πατήματά του. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Κρητικούς ήρθε στο 19ο λεπτό όταν ο Μπάκιτς έδωσε στον Λάρσον, εκείνος έκανε το σουτ με την μπάλα ωστόσο να περνάει ξυστά από την εστία. Στο 25’ ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ, με τον Μπάκιτς να κάνει μια τρομερή κάθετη στον Μοσκέρα που άδειασε τον Καρμόνα με υπέροχη ντρίμπλα και εκτέλεσε τον Τσιφτσή για το 1-0.

Ο Αστέρας απείλησε στο 27ο λεπτό όταν ο Μπαρτόλο έκανε το γύρισμα στον Κρέσπι ο οποίος με σουτ στην κίνηση στο σημείο του πέναλτι δεν μπόρεσε να σκοράρει! Στο 33’ ο ΟΦΗ είχε δοκάρι με τον Μεγιάδο, με τον Μπαράλες τρία λεπτά αργότερα με συρτό μακρινό σουτ να προσπαθεί να απειλήσει, αλλά δεν τα κατάφερε αφού η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην συνέχεια οι Αρκάδες πήραν μέτρα στο γήπεδο, ενώ στο 40’ είχαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Κρέσπι να φεύγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, να βγαίνει σε τετ-α-τετ με τον Μανδά αλλά δεν να μην μπορεί να τον νικήσει με το εξωτερικό! Δυο λεπτά αργότερα ο Αστέρας ισοφάρισε με ένα φανταστικό γκολ κάνοντας το 1-1. Ο Άλβαρες έκανε μια υπέροχη πάσα στον Μπαράλες εκείνος έσπασε στον Κρέσπι και με τη σειρά του γύρισε στον Μπαρτόλο που μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα! Απίστευτη συνεργασία από τα… παλιά! Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια (1-1).Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν και πολλά, με τον ΟΦΗ να συνεχίζει να απειλεί και τον Αστέρα να γίνεται επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Ο Άλβαρες στο 62’ εκτέλεσε το φάουλ, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μανδά, με τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα αλλά να τους λείπει η ουσία στο γήπεδο και να τα βρίσκουν σκούρα απέναντι στην καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Τα λεπτά περνούσαν, με το ματς να αναδεικνύεται σε μια… αλληλοεξουδετέρωση ανάμεσα στις δύο πλευρές και να είναι φουλ ισορροπημένο ως το φινάλε! Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τον ΟΦΗ να πιάνει τον Ατρόμητο στην κορυφή των playouts, τον Αστέρα τον Παναιτωλικό στους 29 αλλά να μην έχει ξεμπερδέψει ακόμη για τα καλά και το… άγχος να παραμένει.

https://creta24.gr/arese-o-ofi-1-1-astera-tripolis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button