Αθλητικά

Εκλογές 2023: Στον «αέρα» ο τελικός Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο – Πάνω στον τελικό της Ευρωλίγκας

Σε νέα ημερομηνία, από τον αρχικό προγραμματισμό της ΕΠΟ, θα πρέπει να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, μετά την ανακοίνωση των εθνικών εκλογών για τις 21 Μαΐου, ημέρα που θα διεξαχθεί και ο τελικός της Ευρωλίγκας στο Κάουνας.

Την ημερομηνία διεξαγωγής των Εκλογών 2023 ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  το πρωί της Τρίτης (28/03), οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 21 Μαΐου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκαλεί πρόβλημα με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, ενώ την ίδια ημέρα θα λάβει χώρα ο τελικός της Ευρωλίγκας στο Final 4 του Κάουνας.

Αρχικά, η επιτροπή διοργανώσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είχε αποφασίσει τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας το Σάββατο 20 ή την Κυριακή 21 Μαΐου, μ’ έναν αστερίσκο. Αυτός αφορούσε το ενδεχόμενο προκήρυξης των εθνικών εκλογών για την εν λόγω Κυριακής (21/05).

Από τη στιγμή που ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως την Κυριακή 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι Εκλογές 2023, η ΕΠΟ καλείται να αποφασίσει για τη νέα ημερομηνία. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας αναμένεται να διεξαχθεί το Σάββατο 27 Μαΐου, κάτι που θα πρέπει να εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας που θα συνεδριάσει το επόμενο διάστημα.

Οι Εκλογές πέφτουν πάνω στον τελικό της Ευρωλίγκας

Ωστόσο, η προκήρυξη των Εκλογών για τις 21 Μαΐου συμπίπτει με την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού της Ευρωλίγκας. Το Final 4 της διοργάνωσης θα γίνει στο Κάουνας της Λιθουανίας. Οι δύο ημιτελικοί έχουν οριστεί για την Παρασκευή 19 Μαΐου και οι τελικοί, μικρός και μεγάλος, την Κυριακή 21 Μαΐου.

Πολλές πιθανότητες για να δώσει το «παρών» στην τελική φάση της διοργάνωσης έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος τη δεδομένη στιγμή έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στα play offs, ενώ είναι επικεφαλής της βαθμολογίας, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που σημαίνει πως αναμένεται να έχει το πλεονέκτημα έδρας, άρα θα έχει τον πρώτο λόγο, θεωρητικά πάντα, για την παρουσία στο Final 4 της Λιθουανίας.

Εκλογές 2023: Στον «αέρα» ο τελικός Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο – Πάνω στον τελικό της Ευρωλίγκας

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button