Αθλητικά

Επίσημο: Το ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια θα είναι το νέο σπίτι του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός αποκτάει, το δικό του… σπίτι και για τα απόμενα 49 χρόνια. Το ΔΣ του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης (3/5) και ενέκρινε τη σύμβαση παραχώρησης του κλειστού στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το προαναφερθέν διάστημα, με το μόνο που απομένει να είναι οι υπογραφές.

Μιλάμε για μια υπόθεση που ταλαιπώρησε πολλούς και για αρκετό διάστημα. Αν και αναφερόμαστε σε έναν νόμο που έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή εδώ και πάνω από έναν χρόνο, υπήρξαν αρκετά κωλύματα που καθυστερούσαν την ευτυχή κατάληξη για την πράσινη ΚΑΕ.

Τελευταίο… επεισόδιο ήταν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΕΟΕ με σκοπό να μπλοκάρει τη σύμβαση. Ωστόσο επικράτησε η σύνεση και η λογική, αφού σήμερα έγινε γνωστό πως η ΕΟΕ παραιτήθηκε των ασφαλιστικών μέτρων, αποσύροντάς τα. Χρειάστηκε βέβαια να δοθούν διαβεβαιώσεις στον πρόεδρο Σπύρος Καπράλος από την κυβέρνηση, σε ότι αφορά στο άλυτο θέμα της στέγασης της Ξιφασκίας, ενός αθλήματος που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα από την παραχώρηση των προπονητηρίων.

Η ανακοίνωση του ΔΣ του ΟΑΚΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών – Σπύρος Λούης», στη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο της Σύμβασης Παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου «Νίκος Γκάλης» στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δυνάμει του άρθρου 44 του ν. 4934/2022.

Έπειτα από μια μακρά περίοδο συζητήσεων με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για τη διευθέτηση των επιμέρους ζητημάτων και των λεπτομερειών της Σύμβασης Παραχώρησης, εξασφαλίστηκε πλήρως το δημόσιο συμφέρον, η συνέχεια της εύρυθμης λειτουργίας όλου του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, καθώς και η διασφάλιση των ερασιτεχνικών αθλημάτων, που μέχρι σήμερα δραστηριοποιούνται σε χώρους του κλειστού γυμναστηρίου «Νίκος Γκάλης».

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η Παραχώρηση, με την υπογραφή της σχετική Σύμβασης μεταξύ του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.»

https://creta24.gr/episimo-to-oaka-ta-epomena-49-chronia-tha-to-neo-spiti-panathinaikoy/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button