Αθλητικά

Επιτέλους! Πετρέλαιο θέρμανσης αντί κίνησης για το κολυμβητήριο Χανίων

Ένα μεγάλο πρόβλημα που ανάγκαζε κάθε λίγο και λιγάκι να… αναζητούνται χρήματα για πετρέλαιο για τον λέβητα του κολυμβητηρίου Χανίων στη Νέα Χώρα, βρήκε τη λύση του, τουλάχιστον μέχρι να γίνει η ανακατασκευή και να υπάρχουν πρόσθετοι εναλλακτικοί ενεργειακοί πόροι και από ανανεώσιμες πηγές.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του το ΕΑΚ Χανίων, εκδόθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος 5025, σε άρθρο του οποίου προβλέπεται η χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί κίνησης για την θέρμανση κολυμβητικών δεξαμενών, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, με συνέπεια να είναι υπέρογκο το κόστος λειτουργίας.

Πλέον, η χρήση πετρελαίου θέρμανσης ρίχνει το ενεργοβόρο κόστος τουλάχιστον κατά 40%, δεδομένης της διαφοράς τιμής -ακόμη και στην αντλία- σε σύγκριση με αυτό της κίνησης.

Στο άρθρο 24 του νόμου 5025 αναφέρονται τα εξής:

Θέρμανση κολυμβητικών δεξαμενών

1.Κατά παρέκκλιση της περ. β) της παρ. 2 του άρθρου 73 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (ν. 2960/2001, Α’ 265), οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, επιτρέπεται να χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης για τη θέρμανση του νερού χρήσης και του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών τους.

2. Η παρ. 1 εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις ενεργών συμβάσεων προμήθειας πετρελαίου κίνησης, καθώς και στις περιπτώσεις διαγωνισμών σε εξέλιξη ή διαγωνισμών που έχουν ολοκληρωθεί, αλλά δεν έχουν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος συμβασιοποιηθεί. Στις περιπτώσεις αυτές, όπου αναφέρεται προμήθεια πετρελαίου κίνησης επιτρέπεται η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.

Ακολουθήστε το Parakritika.gr στη σελίδα μας στο Facebook,
βρείτε μας στο Twitter και στο Google News.

Επιτέλους! Πετρέλαιο θέρμανσης αντί κίνησης για το κολυμβητήριο Χανίων

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button