Αθλητικά

Θετική σκέψη, αισιοδοξία και πίστη στην ανθρώπινη δύναμη! Μία… διαφορετική εκδήλωση στα Χανιά

Κατάμεστο το Πνευματικό Κέντρο Χανίων την Κυριακή, πρωί και απόγευμα, στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων με τον Γιάννη Καλογεράκη, έναν άνθρωπο “προσωποποίηση” της θετικής σκέψης.

Η 26η Μαρτίου ήταν αφιερωμένη από το ΝΟΧ στα παιδιά και στους γονείς του Ομίλου -και όχι μόνο- και η επιβράβευση των κόπων δεν ήταν μία πλακέτα ή ένα μετάλλιο, αλλά “βραβείο ζωής” μέσα από την ομιλία και την καθοδήγηση ενός ανθρώπου που θεωρείται από τους κορυφαίους σε παγκόσμιο επίπεδο, τον Γιάννη Καλογεράκης, που ακόμη και ο ίδιος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από τα παιδιά, στα οποία μίλησε το πρωί της Κυριακής, αλλά και από την προσέλευση και την αλληλόδραση με τον κόσμο το απόγευμα.

Όπως είπε στο Parakritika.gr ο πρόεδρος του ΝΟΧ, Γιάννης Χίνος, ήταν μία διαφορετική εκδήλωση στα Χανιά, που, παρά την αρχική αγωνία για το αν θα προσέλκυε το ενδιαφέρον, τελικά μετατράπηκε σε μία γιορτή θετικής σκέψης και αισιοδοξίας για το αύριο.

Ο Λασιθιώτης Γιάννης Καλογεράκης, μπορεί να έχει διδακτορικό τίτλο σε θέματα υψηλής τεχνολογίας και ρομποτικής, όμως βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και γι’ αυτό είναι γνωστός παγκοσμίως.

Κατάλαβε ότι το σπουδαιότερο σε αυτόν τον πλανήτη είναι ο άνθρωπος. Κι έτσι αποφάσισε να γίνει ανθρωποκεντρικός και να εγκαταλείψει εξισώσεις και μηχανές.

Ξέρει να κάνει μια δουλειά πολύ καλά. Να εμψυχώνει τους ανθρώπους και να τους βοηθά να ανακαλύπτουν το θετικό κομμάτι μέσα τους. Να το γυαλίζουν, να το αναπτύσσουν και να κάνουν θαύματα με δυνάμεις που δεν ήξεραν ότι είχαν.

“Είμαστε οι επιλογές μας. Γι’ αυτό το νου σας όταν κάνετε επιλογές. Διαλέγετε ζωή!”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Οσοι βέβαια είχαν την τύχη να τον ακούσουν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, φεύγοντας σίγουρα σκεφτόντουσαν… διαφορετικά! Γονείς και παιδιά! Βάζοντας νέους στόχους και τον πήχη σε άλλο επίπεδο πλέον…

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Αντιπεριφέρεια Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Ακολουθήστε το Parakritika.gr στη σελίδα μας στο Facebook,
βρείτε μας στο Twitter και στο Google News.

Θετική σκέψη, αισιοδοξία και πίστη στην ανθρώπινη δύναμη! Μία… διαφορετική εκδήλωση στα Χανιά

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button