Αθλητικά

Ιστορική αλλαγή σκυτάλης στον ΟΑΧ

Ενα ιστορικό γεγονός καταγράφηκε στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων. Μετά από δύο και πλέον δεκαετίες, ο Τάσος Δημολίτσας παρέδωσε την προεδρία του ιστορικού Ομίλου στον Παναγιώτη Τζινευράκη.

Ο κ. Τζινευράκης αποτελεί έτσι τον νέο θεματοφύλακα του ΟΑΧ μαζί με τα νέα 10 μέλη που εκλέχτηκαν στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών οι οποίες διεξήχθησαν την Τετάρτη το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Αξιο αναφοράς ότι οι εκλογές διεξήχθησαν μέσα σ’ ένα εξαιρετικό κλίμα, ενώ χαρακτηρίστηκαν από την πραγματικά πολύ μεγάλη συμμετοχή των μελών του.

Στις δηλώσεις του, ο νέος πρόεδρος του ΟΑ Χανίων, σημειώνει τα εξής:

«Σήμερα είναι ημέρα σεβασμού προς τον απερχόμενο πρόεδρο, Αναστάσιο Δημολίτσα, που επί 22 συναπτά έτη υπηρέτησε καθημερινά τον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την αμέριστη εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αναθέτοντας μου την τύχη του τμήματος τένις, αλλά και την αγάπη, τη ζεστασιά και την ηρεμία που έχει το πρόσωπο του, βλέποντας με ως τον διάδοχό του. Αποτελεί εξαιρετική τιμή για μένα…

Ευχαριστώ τα περισσότερα μέλη του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου που με ανεπιφύλακτη ανιδιοτέλεια μ’ εμπιστεύτηκαν για την θέση αυτή.

Ευχαριστώ επίσης την Νεκταρία Αξαρλή που τόσα έχει προσφέρει στον Ομιλο.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία αν και στο τέλος υπήρξε μόνο μία υποψηφιότητα. Ιδιαίτερα -και ζητώ συγνώμη απ’ όλους- ευχαριστώ τους επιστημονικούς μου συναδέλφους και τους υπολήπτομαι απόλυτα με αυτό που έκαναν, το να έρθουν σήμερα εδώ.

Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων είναι ο πιο ιστορικός αθλητικός πυλώνας της πόλης, αφού ιδρύθηκε το 1930. Είναι μαζί με τον

Ομιλο Αντισφαίρισης Αθηνών τα ιδρυτικά μέλη της ΕΦΟΑ. Οσοι θα εμπλακούμε πια στις τύχες του οφείλουμε άοκνη εργασία, προσπάθεια, σεβασμό και εθελοντισμό. Πρώτος μας στόχος είναι να μετρηθούμε, να δούμε πόσο “ωραίοι” και “ωραίες” είμαστε, αθλητές και προπονητές και να θέσουμε αγωνιστικό πλάνο και σχεδιασμό σε όλα τα τμήματα.

Θέλουμε ν’ αναπτύξουμε εξωστρέφεια και δυναμική με τους φορείς της πόλης επ’ ωφελεία της ίδιας της κοινωνίας, διοργανώνοντας πολύ μεγάλα αθλητικά γεγονότα όσον αφορά την αντισφαίριση σε συνεργασία και με τις υπόλοιπες αθλητικές δομές της αντισφαίρισης στην πόλη μας.

Ο ΟΑΧ είναι μια δημόσια οντότητα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που είναι υποχρεωμένος να δημιουργεί ζωή, πολιτισμό και οικονομία στην τοπική κοινωνία. Στόχος που έχει ξεκινήσει ήδη είναι ο μαζικός αθλητισμός, να προσφέρουμε σε όσο τον δυνατόν πιο πολλά Χανιωτάκια μπορούμε την ευκαιρία να μη γνωρίζουν τις παγίδες της ζωής. Θα χτίσουμε εν καιρώ και πρωταθλητισμό, διδάσκοντας στα παιδιά τις θυσίες, την αυταπάρνηση, τον εγωισμό, τη συγκέντρωση, το μοναχισμό, αλλά και την ταπεινότητα που χρειάζεται γι’ αυτό. Εχουμε βρει ήδη το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό γι’ αυτή την υπόθεση. Είμαστε ήδη σε επαφή με πασίγνωστη τενιστική ακαδημία και το ερχόμενο καλοκαίρι θα ξεκινήσουμε ένα αθλητικό Erasmus, στέλνοντας παιδιά του Ομίλου αλλά και προπονητές εκεί.

Θέλουμε ν’ αναβαθμίσουμε το κτίριο – κόσμημα και μαζί με το Ρολόι που βρίσκεται απέναντι από τις εγκαταστάσεις μας να γίνει το ωραιότερο κτηριακό ζευγάρι της πόλης. Η πρόσβαση για ΑμεΑ είναι επιβεβλημένη.

Μέσα από τις δεκαετίες της ιστορίας του Ομίλου που μαζί με την γειτονιά αποτελούν το διαμάντι της πόλης, φιλοξενήσαμε στις δομές μας και συνδέσαμε το όνομα του ΟΑΧ με ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των κατοίκων της πόλης των Χανίων. Ολους αυτούς τους προσκαλούμε στην οικογένεια μας, θέτοντας τους εαυτούς τους σωματοφύλακες και κριτές των προσπαθειών μας.

Στόχος μας είναι η διοργάνωση σε συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο και άλλους φορείς, τακτικού αθλητικού συνεδρίου, αναδεικνύοντας τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού στο Πνευματικό Κέντρο, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο τα 95, αλλά με υγεία που εύχομαι σε όλους μας και τα 100 χρόνια της ιστορίας του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων».

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΑΧ Ο ΤΑΣΟΣ ΔΗΜΟΛΙΤΣΑΣ

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης και σε ένδειξη σεβασμού για την τεράστια προσφορά του Τάσου Δημολίτσα στον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων και στον αθλητισμό της πόλης, αποφασίστηκε να του απονεμηθεί ο τίτλος του επιτίμου προέδρου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Δημολίτσας σημειώνει τα εξής:

«Μετά από δύο δεκαετίες εθελοντικής προσφοράς, έχοντας την ευθύνη του ιστορικού αθλητικού σωματείου μας το παραδίδω σήμερα στον άξιο συνεργάτη και αγαπητό φίλο, Παναγιώτη Τζινευράκη και το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο εξελέγη κατά τη διαδικασία των αρχαιρεσιών. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η ανοδική πορεία του Ομίλου μας θα συνεχιστεί.

Ευχαριστώ θερμά τα μέλη του Ομίλου, τα μέλη όλων των διοικητικών συμβουλίων που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, τους προπονητές και εργαζομένους, τους γονείς των αθλητών που μας εμπιστεύτηκαν την αθλητική εκπαίδευση των παιδιών τους. Και τέλος ευχαριστώ θερμά τα χιλιάδες παιδιά, τους αθλητές μας, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για τις διακρίσεις και επιτυχίες που μας χάρισαν και τους εύχομαι καλή πρόοδο και καλή τύχη σε ό,τι και αν επιλέξουν στη ζωή τους».

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

• ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τζινευράκης Παναγιώτης

• ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Ερηνάκη Βασιλική
Τζουγκράκης Ιωάννης
Γιουρμετάκης Εμμανουήλ
Μπολάκης Εμμανουήλ
Κασαπάκης Εμμανουήλ
Μαυροματάκης Βασίλειος
Κουριδάκης Νεκτάριος
Κουμανδράκης Μιχαήλ
Τσιλιμιγκάκης Ξενοφών
Γλεντουσάκης Εμμανουήλ

• ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Ορφανουδάκης Θεόδωρος
Παρτσαλάκη Ειρήνη
Παπαδοπούλου Παρασκευή
Γαλάνη Ζαφειρία

Ακολουθήστε το Parakritika.gr στη σελίδα μας στο Facebook,
βρείτε μας στο Twitter και στο Google News.

Ιστορική αλλαγή σκυτάλης στον ΟΑΧ

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button