Αθλητικά

Ιωνικός – Λαμία 2-2: Σώθηκε με ιστορική ανατροπή και τον έριξε!

O Iωνικός προηγήθηκε 2-0 στον «τελικό παραμονής», όμως η Λαμία γέλασε στο τέλος και πανηγύρισε την παραμονή της στη Superleague με μια ιστορική ανατροπή σε 2-2. Υποβιβασμός για τους Νικαιώτες. Ο Τόσιτς με γκολάρα έστειλε στα ουράνια την ομάδα της Φθιώτιδας!

Έτσι έπαιξαν

Ο Ιωνικός παρατάχθηκε με τον Χουτετσιώτη στην εστία, τους Μύγα με Βαλεριάνο στα άκρα της άμυνας ενώ ως στόπερ ξεκίνησαν οι Ρομαό με τον Τσιγκρίνσκι. Ο Κάνιας και ο Σάκιτς ήταν πίσω από τον Φαντιγκά, με τον Μασάς και τον Ελευθεριάδη ως εξτρέμ ενώ ο Μάντζης ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Η απάντηση της Λαμίας ήρθε στο 16ο λεπτό, όταν ο Μαρτίνεθ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έπιασε ένα ωραίο πλασέ αλλά ο Χουτετσιώτης απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ.

Ο Ιωνικός έφτασε κοντά στο 1-0, όμως το συρτό και δυνατό σουτ του Μύγα πήγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κοσέλεφ στο 26ο λεπτό. Οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, προσπαθώντας να βρουν χώρους για να επιτεθούν.

Δύο λεπτά μετά η Λαμία είχε τη δική της σημαντική στιγμή, όταν ο Αμπάντα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά αλλά το δυνατό βολέ στην κίνηση από τον Μαρτίνεθ, εξουδετερώθηκε από τον Χουτετσιώτη.

Δύο γκολ σε επτά λεπτά και στο… πόδι η Νεάπολη

Τελικά στο πολυπόθητο γκολ έφτασε ο Ιωνικός. Συγκεκριμένα στο 30ο λεπτό, ο Βαλεριάνος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ελευθεριάδης μπήκε στην τροχιά της μπάλας, όπου με κεφαλιά νίκησε τον Κοσέλεφ για το 1-0, βάζοντας φωτιά στην εξέδρα.

Όπως ήταν λογικό, οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία από αυτό το γκολ και κατάφεραν επτά λεπτά μετά να φτάσουν και σε δεύτερο. Συγκεκριμένα, η άμυνα της Λαμίας δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα, εκείνη στρώθηκε έξω από την περιοχή στον Κάνιας και εκείνος με ένα εντυπωσιακό σουτ, την έστειλε στα δίχτυα του Κοσέλεφ.

Ωστόσο λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, η Λαμία άγγιξε το 2-1 για να πάει με άλλη ψυχολογία στα αποδυτήρια όμως το απίθανο βολέ του Σιμόν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Χουτετσιώτη. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ιωνικό μπροστά στο σκορ με 2-0.

Ανατροπή-παραμονής για τη Λαμία

Η Λαμία μπήκε αποφασισμένη να μειώσει και έτσι στο 53ο λεπτό βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα. Ο Μεδίνα έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε τη σέντρα, ο Τσιλούλης έκανε δική του την μπάλα και με γύρισμα βρήκε τον Νούνιες, ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-1 για την ομάδα της Φθιώτιδας.

Ο Ιωνικός είχε την πρώτη του μεγάλη στιγμή στο 67’ όταν ο Βαλεριάνος έκανε το σουτ από μακριά, ο Κοσέλεφ δεν απέκρουσε σταθερά ωστόσο εξουδετέρωσε και το τετ-α-τετ του Μάντζη με δεύτερη επέμβαση.

Τελικά η Λαμία ήταν εκείνη που έφτασε στο γκολ. Συγκεκριμένα στο 73ο λεπτό, ο Τόσιτς ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ και με ένα εντυπωσιακό σουτ νίκησε τον Χουτετσιώτη για το 2-2.

https://creta24.gr/ionikos-lamia-2-2-sothike-istoriki-anatropi-ton-erixe/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button