Αθλητικά

«Καθάρισε» από νωρίς με Τζίμα η Εθνική Νέων, 3-0 την Εσθονία και βάζει… πλώρη για τα τελικά!

 

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Ιρλανδία η Εθνική ομάδα U-19, επικρατώντας της αντίστοιχης της Εσθονίας με το άνετο 3-0. Η «γαλανόλευκη» είχε πάρει ισχυρό προβάδισμα από το πρώτο ημίωρο με τον Τζίμα (2 γκολ), βάζοντας στις καθυστερήσεις το «κερασάκι στην τούρτα». Με τη Σλοβακία το Σάββατο (25/3) για να «αγκαλιάσει» την πρόκριση στα τελικά του Euro 2023 στη Μάλτα το καλοκαίρι.

Με ένα αρχικό σχήμα που συμπεριλάμβανε κατά 8/11 παίκτες του ΠΑΟΚ, η Εθνική ομάδα U-19 ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στην Εlite Round της δεύτερης φάσης των προκριματικών που λαμβάνουν χώρα στην Ιρλανδία (22-28/3). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε έτσι το πρώτο βήμα (3-0 την Εσθονία) για την κατάληψη της πρώτης θέσης που θα της δώσει το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2023 στη Μάλτα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στην πρεμιέρα της ελληνικής ομάδας, έλαμψε το…  άστρο του Στέφανου Τζίμα με τον νεαρότερο σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ να στέλνει δύο φορές τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα στο πρώτο ημίωρο. 

Το πρώτο ήρθε στο 21′ μετά από κάθετη του Σπυράκου και στο 27′ «διπλασίασε» τα προσωπικά και ομαδικά τέρματα από την άσπρη βούλα (πέναλτι που κέρδισε ο Γκούμας). Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 90’+5′ ο Νικολάου του Παναιτωλικού με όμορφο αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι παίκτες του Τάσου Θέου ήταν σαφώς καλύτεροι στο χορτάρι και είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, χάνοντας μάλιστα και αρκετές ευκαιρίες για να μεγαλώσουν το δείκτη του σκορ.

Στο άλλο ματς του ομίλου, οι Σλοβάκοι επικράτησαν των διοργανωτών Ιρλανδών και όπως γίνεται κατανοητό, η αναμέτρηση του Σαββάτου (25/2) απναντί του, αποκτά χαρακτήρα… τελικού. Σε περίπτωση που αυτή έρθει, η Εθνική ομάδα θα βρίσκεται με το 1μιση πόδι στα τελικά του Euro 2023 στη Μάλτα.

bnsports





Share on Google Plus

https://www.xanianews.gr/2023/03/3-0.html

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button