Αθλητικά

Κιβωτός του Κόσμου: «Ενήμερη η ΕΛ.ΑΣ. για τις καταγγελίες από τον Αύγουστο»

Από τις αρχές Αυγούστου, δηλαδή για πάνω από δύο μήνες, φέρεται να ήταν ενήμερη η Ελληνική Αστυνομια μέσω της Εισαγγελίας Αθηνών για τις καταγγελίες περί κακοποίησης, σεξουαλικής και σωματικής, παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλο στο MEGA, οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και σωματική κακοποίηση είχαν σταλεί από τον περασμένο Αύγουστο αρχικά στο Συνήγορο του Πολίτη και στη συνέχεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Εισαγγελία Αθηνών.

Ωστόσο, η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της διαψεύδει το ρεπορτάζ, σημειώνοντας πως η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, προέβη στις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι μάρτυρες. 

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, παρότι στις αρχές Σεπτεμβρίου οι δικαστικές αρχές είχαν ενημερώσει την αστυνομία για την υπόθεση αυτή, όσα φέρεται να εκτυλίσσονταν στην Κιβωτό του Κόσμου αποκαλύφθηκαν αρκετές εβδομάδες αργότερα διότι η αστυνομία είχε εστιάσει το ενδιαφέρον της στην υπόθεση του Κολωνού και του κατ’εξακολούθηση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης.

Η αστυνομία υποστήριξε ότι η αργοπορία στη διερεύνηση της υπόθεσης οφείλεται και στο γεγονός ότι η δικαστική παραγγελία δεν έφερε τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντως.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας 

Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι:

Την 3 Σεπτεμβρίου 2022, διαβιβάσθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθούν καταγγελίες που είχαν υποβληθεί στον Συνήγορο του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, προέβη στις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι μάρτυρες ώστε να προσέλθουν για κατάθεση και το προανακριτικό υλικό, υποβλήθηκε την 18 Νοέμβριου 2022, στην παραγγέλουσα Αρχή.

Συνεπώς σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται στον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

πηγή: lifo

now/greece/kibotos-toy-kosmoy-enimeri-i-elas-gia-tis-kataggelies-apo-ton-aygoysto

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button