Αθλητικά

Κυπελλούχος Χανίων ο Γρανίτης για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Κυπελλούχος Χανίων ο Γρανίτης!

Η ομάδα της Αγίας Μαρίνας κατέκτησε το τρόπαιο, καθώς επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα σε έναν εξαιρετικό τελικό, τόσο από πλευράς θεάματος, όσο και από πλευράς διοργάνωσης, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ματς της φετινής χρονιάς.

Το συγκρότημα του Τάκη Διακάκη έκανε το ντάμπλ και πλέον πηγαίνει με… φόρα στα μπαράζ ανόδου για την άνοδο στην Γ’ Εθνική, ενώ πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον Απόλλωνα που πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να διατηρήσει τον τίτλο του Κυπελλούχου Χανίων.

Μια πραγματική γιορτή για το Χανιώτικο ποδόσφαιρο ήταν ο 51ος τελικός του Κυπέλλου Χανίων, που ενδεχομένως για πρώτη φορά να είχε τόσο μεγάλη προσέλευση κόσμου, τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια! Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο γήπεδο των Περιβολίων για να χειροκροτήσει τις δύο ομάδες, αλλά και για να στηρίξει τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του παιχνιδιού. Πάνω από 15οο εισιτήρια “κόπηκαν” στα Περιβόλια και το μόνο σίγουρο είναι πως ο φίλαθλος κόσμος των Χανίων απέδειξε πως έχει δίψα για μπάλα, αλλά κυρίως στηρίζει τέτοιες κινήσεις.

Πριν την σέντρα προηγήθηκε ένα εντυπωσιακό τελετουργικό, με το κλίμα να είναι εξαιρετικό ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά και τον κόσμο στην εξέδρα.

Οι επιλογές των δύο προπονητών

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις οι ενδεκάδες των δύο ομάδων, με τον τυπικά γηπεδούχο Απόλλων και τον Αντώνη Συροκάκη να επιλέγει να παραταχθεί με τους Βλαχάκη, Τσόλη, Παληγέωργο, Νταγκουνάκη, Μαρκουλάκη Χρ., Μαρκουλάκη Β., Μποτωνάκη, Κυτράκη, Ίμερι, Ψαράκη Άκη και Ψαράκη Μάνο.

Από την άλλη, ο Τάκης Διακάκης επέλεξε να ξεκινήσει με τον Κορωνάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Κολομπάκη, Α., Κατσαρό, Στεφανίδη, Πατρικάκη, Παπακαστρίτσιο, Ρουσάκη, Νάστο, Παπαδάκη, Αθανασιάδη και στην κορυφή της επίθεσης τον Δρακάκη.

Το παιχνίδι

Το ματς στο ξεκίνημα του είχε αρκετά καλό ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω στα πρώτα λεπτά με τον Γρανίτη να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Έπειτα από ωραία αντεπίθεση, ο Παπαδάκης έκανε ωραία κούρσα και παρά την πίεση του Χρήστου Παληγεώργου, κατάφερε να ένα εντυπωσιακό τελείωμα να στείλει τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Βλαχάκη για να γράψει το 0-1 και να ανοίξει το σκορ στον τελικό.

Στο 19ο λεπτό ο Απόλλωνας απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μποτωνάκη που πέρασε άουτ, ενώ στο 29′ ο Γρανίτης σκόραρε με τον Δρακάκη, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, καθώς υπήρξε υπόδειξη για οφσάιντ.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Απόλλωνας έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία, όταν έπειτα από ατομική προσπάθεια του Ακη Ψαράκη και πάσα στον αδερφό του Μάνο Ψαράκη στη μικρή περιοχή, ο Παπακαστρίσιος έβαλε τη κόντρα και οι κιτρινόμαυροι γλίτωσαν από βέβαιο γκολ.

Ο Απόλλωνας ανέβασε στροφές και πίεσε για την ισοφάριση, με τα αδέρφια Ψαράκη, Μάνο και Άκη, να αστοχούν στο 36′ και στο 39′ αντίστοιχα, στις τελευταίες τελικές προσπάθειες του πρώτου μέρους.

Το συγκρότημα του Αντώνη Συροκάκη μπήκε με… φόρα στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 47′ απείλησε με τον Μάνο Ψαράκη να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ στο 49′ ο Κυτράκης από πλάγια θέση με σέντρα σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Κορωνάκη.

Στο 59′ ο Άκης Ψαράκης δοκίμασε για μια ακόμη φορά τα πόδια του, με το σουτ του όμως να περνά άουτ, με τον Γρανίτη να απειλεί για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ανδρέα Κολομπάκη, όμως το μακρινό του σουτ, μπλόκαρε εντυπωσιακά με δεύτερη προσπάθεια ο Βλαχάκης.

Στο 70′ ο Γιάννης Μποτωνάκης δοκίμασε ένα φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να “ξυρίζει” το αριστερό δοκάρι του Κορωνάκη. Στο 72′ ήταν η σειρά του Παληγεώργου να απειλήσει, με το δυνατό σουτ που επιχείρησε να περνά ελάχιστα άουτ, για να φτάσουμε στο 74′ που ο Γρανίτης έβαλε πολύ γερές βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Γρανίτης κέρδισε φάουλ σε καλή θέση λίγο έξω από την περιοχή, με τον πρώτο σκόρερ των πρωταθλητών, Γιάννη Δρακάκη να αναλαμβάνει την εκτέλεση, με την μπάλα αφού πρώτα χτύπησε στο δοκάρι, να καταλήγει στα δίχτυα του Βλαχάκη για το 2-0, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Γρανίτη, που βρέθηκε αγκαλιά με το παρθενικό του Κύπελλο Χανίων!

Στο 77′ ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι για χέρι του Πατρικάκη σε σουτ του Μποτωνάκη, ενώ στο 83′ ακολούθησαν νέες διαμαρτυρίες για την ομάδα του Αγίου Ιωάννη, όταν έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μποτωνάκη, που έδιωξε εντυπωσιακά ο Κορωνάκης, υποστήριξαν πως η μπάλα είχε περάσει την γραμμή.

Στο 83′ ο Μποτωνάκης με νέα απευθείας εκτέλεση φάουλ, δεν κατάφερε να δώσει εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς, με τον Κορωνάκη να μπλοκάρει, με τον χρόνο να κυλά και να ευνοεί τον Γρανίτη.

Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δρακάκης απείλησε για τελευταία φορά στο ματς, όμως το σουτ του πέρασε εκτός εστίας, με τον Γιαννουλάκη να σφυρίζει για τελευταία φορά στο ματς, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, σφύριγμα που έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στα Περιβόλια για τους νικητές!

Απόλλων Αγ. Ιωάννη – Γρανίτης 0-2

Γήπεδο: Περιβολίων
Διαιτητής: Χρήστος Γιαννουλάκης
Βοηθοί: Μαρία Μπραουδάκη – Ιωσήφ Κολοκοτρώνης
4ος: Γρηγόρης Χρυσός
Σκόρερ: 9′ Παπαδάκης, 74′ Δρακάκης
Συνθέσεις:

Απόλλων (Αντώνης Συροκάκης): Βλαχάκης, Τσόλης (90+5 Μουτσάι), Παληγέωργος, Νταγκουνάκης, Μαρκουλάκης Χρ. (88′ Γαλανίδης), Μαρκουλάκης Β., Μποτωνάκης, Κυτράκης (88′ Μαρτίνεθ), Ίμερι (88′ Γκούντελος), Ψαράκης Άκ. (90+5 Λαμπάκης), Ψαράκης Μ.

Στον πάγκο: Τσίτσα, Μαλανδράκης, Μεγαλακάκης, Κασιούμης.

Γρανίτης (Τάκης Διακάκης): Κορωνάκης, Κολομπάκης Α. (90+5 Κελάκης), Κατσαρός, Στεφανίδης Ηλ., Πατρικάκης, Παπακαστρήσιος, Ρουσάκης (64′ Κοκάκης), Νάστο (64′ Μποντούρι), Παπαδάκης (90+5′ Μπεριάδης), Αθανασιάδης (57′ Κολομπάκης Σπ.), Δρακάκης.

Στον πάγκο: Μπεριάδης, Στ. Στεφανίδης, Τερεζάκης, Καστρινάκης, Αργ. Μεγαλακάκης.

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Κυπελλούχος Χανίων ο Γρανίτης για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button