Αθλητικά

Κωπηλασία: Ελληνικός θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό Ανδρών – Γυναικών με ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο!

Ιστορικές στιγμές για δυο ελληνικά πληρώματα σήμερα στο Μπλεντ όπου κατάφεραν να κατακτήσουν μετάλλια στα αγωνίσματά τους μετά από 11 χρόνια.

Στο διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό κατάφεραν να τερματίσουν στη 2η θέση με χρόνο 6:54.78 και να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο. Ήταν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο αγώνισμα από το μακρινό 2012 στο Βαρέζε όταν και τότε οι Γιαζιτζίδου-Τσιάβου είχαν κατακτήσει το ασημένιο και 7ο συνολικά (5 χρυσά-2 ασημένια) στα διπλό ελαφρών των γυναικών σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το χρυσό κατέκτησε η Βρετανία με 6:52.32 και το χάλκινο η Γαλλία με 6:55.30

«Είμαστε πολύ χαρούμενες καταφέραμε κάτι που πιστέψαμε. Σε κάθε κούρσα καταθέσαμε την ψυχή μας κι αυτό είναι που μετράει περισσότερο» τόνισε λαχανιασμένη η Ζωή Φίτσιου

Λίγα λεπτά μετά η γαλανόλευκη θα ξανανέβαινε στον ιστό των νικητών προς τιμήν των Πέτρου Γκαϊδατζή και Αντώνη Παπακωνσταντίνου που στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών τερμάτισαν στην 3η θέση μετά από πολύ μεγάλο συναγωνισμό χάνοντας ουσιαστικά το ασημένιο για εκατοστά του δευτερολέπτου από την Ιταλία και κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Και σε αυτό το αγώνισμα η Ελλάδα είχε να κατακτήσει μετάλλιο από το 2012 στο Βαρέζε όταν οι Μαγδανής-Γιάνναρος είχε πάρει το χρυσό. Έτσι στο συγκεκριμένο αγώνισμα στα Ευρωπαϊκά φτάσαμε τα έξι μετάλλια 3 χρυσά , 2 ασημένια κι 1 χάλκινο. Η ελληνική βάρκα τερμάτισε σε 6:15.99, οι Ιταλοί πήραν τη 2η θέση σε 6:15.06 ενώ το χρυσό κατέκτησε η Ελβετία με 6:13.81.

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Κωπηλασία: Ελληνικός θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό Ανδρών – Γυναικών με ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο!

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button