Αθλητικά

Λ. Αυγενάκης: Αναπτύσσουμε τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, που με τόση επιτυχία αναβιώσαμε πέρυσι

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας για το 2023 προετοιμάζεται, πάντοτε αναβαθμισμένος ως Αγώνας Κατηγορίας 2,1 στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και μεθαύριο Πέμπτη, 2 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι στο ΔΕΗ ΑΗΣ Φαλήρου, θα παρουσιαστούν οι λεπτομέρειές του από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και την Οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece.

Η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στον διεθνή ποδηλατικό χάρτη αποσπώντας, στην αναβίωση του Γύρου πέρυσι έπειτα από 10 χρόνια, διθυραμβικά σχόλια από όλες τις ομάδες που βρέθηκαν στην χώρα μας.

Συνέπεια της επιτυχίας του 2022 ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον από πάρα πολλές ομάδες του εξωτερικού για να συμμετάσχουν και στον φετινό αγώνα, με την Οργανωτική Επιτροπή να έχει το δύσκολο έργο της επιλογής των 20 ομάδων που θα ποδηλατίσουν στις νέες διαδρομές τον προσεχή Μάιο.

Εξαιρετικά ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή και η ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και φυσικά ο φετινός ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα ακολουθήσει την ίδια αποδοτική λογική των συνεργιών με τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει σχετικά:

«Πέρυσι το πιστέψαμε, εργαστήκαμε σκληρά και αναβιώσαμε με επιτυχία, έπειτα από 10 χρόνια, τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, αναβαθμισμένο ως διοργάνωση 2,1 στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Φέτος, πατάμε στα γερά θεμέλια που δημιουργήσαμε και τον αναπτύσσουμε περαιτέρω. Συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τις τεράστιες δυνατότητες της Ελλάδας στη διοργάνωση σπουδαίων αθλητικών γεγονότων, τα οποία -πέρα από το διεθνές αθλητικό αποτύπωμα- ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό και ωφελούν τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία.

Σχεδιάστηκαν οι νέες διαδρομές του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, οριστικοποιήθηκαν οι σπουδαίες συμμετέχουσες ομάδες και πλέον είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.

Κερδίσαμε ένα ακόμα στοίχημα σε αυτή την τετραετία! Αναλάβαμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα σε μία νέα εποχή εξωστρέφειας και ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος, όπως και άλλες αντίστοιχης εμβέλειας διοργανώσεις, συμβάλλει στην ώθηση που χρειάζεται η χώρα ώστε να πρωταγωνιστεί στο διεθνές περιβάλλον, το οποίο γεννά ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις.

Ο αθλητισμός μας αλλάζει. Η Ελλάδα αλλάζει και συνεχίζει δυναμικά».

πηγή: creta24

l-aygenakis-anaptyssoyme-ton-dei-podilatiko-gyro-elladas-poy-tosi-epitychia-anaviosame-perysi/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button