Αθλητικά

Μίλτος Τεντόγλου: Πρωτιά στο Γκέτεμποργκ με άλμα στα 8.12μ

Ο Μίλτος Τεντόγλου άνοιξε σήμερα τη χρονιά στο Γκέτεμποργκ κατακτώντας την πρώτη θέση στο μήκος με άλμα στα 8,12 μέτρα.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με το…δεξί τη σεζόν, αφού σε έναν προπονητικού χαρακτήρα αγώνα κατάφερε να δείξει σε πολύ καλή κατάσταση. Ο πρωταθλητής Ευρώπης και Παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε με 7,96 μ., σημείωσε δύο διαδοχικά άλματα στα 8,12 μ. “προσγειώθηκε” στα 8,06 μ. στην τέταρτη προσπάθεια, άφησε το πέμπτο του άλμα και έκλεισε τον αγώνα του με 8,07 μέτρα.

Ο Τεντογλου ήθελε να ολοκληρώσει τον αγώνα του με μια μεγάλη επίδοση και αυτός είναι και ο λόγος που εκτέλεσε περισσότερα άλματα από αυτά που αρχικά είχε προγραμματίσει. Η σημερινή του επίδοση είναι η τρίτη στον κόσμο και η δεύτερη στην Ευρώπη, πίσω από το 8,19 μ. του Τόμπιας Μόντλερ, ο οποίος σήμερα ήταν δεύτερος με 7,80 μέτρα.

Ο 25χρονος βρίσκεται από τις 19 Ιανουαρίου στη Σπάλα της Πολωνίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και θα παραμείνει εκεί μέχρι τον επόμενο αγώνα του στο Τορούν (8/2). Ο αθλητής δεν είναι ακόμη στην επιθυμητή κατάσταση, αφού η προπόνηση του είναι προσαρμοσμένη στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης, εκεί όπου θα διεκδικήσει το τρίτο του διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Άκυρος ο Καραλής στην Ουψάλα

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν βρέθηκε σήμερα στην κατάσταση που θα ήθελε με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει πρόωρα τον αγώνα του στο μίτινγκ της Ουψάλα. Ο άλτης του Χάρη Καραλή δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το αρχικό ύψος των 5,52 μ. και να διεκδικήσει μια εμφάνιση ανάλογη της Καρλσρούης. Ο 4ος ολυμπιονίκης του Τόκιο θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε μεγάλα ύψη, το Σάββατο (4/2) στο μίτινγκ του Λοτζ.

πηγή: creta24

miltos-tentogloy-protia-gketemporgk-alma-sta-8-12m/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button