Αθλητικά

Μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία για το 1ο Karteros Run

Οι ιδανικές, για τρέξιμο, καιρικές συνθήκες ευνόησαν ώστε όλοι όσοι αγωνίστηκαν να ευχαριστηθούν τον αγώνα και να τιμήσουν τους συνανθρώπους μας, που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών, στη μνήμη των οποίων διεξήχθη το Karteros Run.

Σύσσωμοι οι περίπου 1.500 συμμετέχοντες εξέφρασαν την επιθυμία να αγωνιστούν ξανά στην πανέμορφη διαδρομή, στο 2ο Karteros Run και ανανέωσαν το ραντεβού τους με το Karteros Beach Sports Center το Σεπτέμβριο του 2023 και τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023».

Άλλωστε, το Karteros Run ήταν μία ακόμα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή η οποία σε έξι μήνες θα αποτελέσει τον πυρήνα της μεγάλης αθλητικής γιορτής των χωρών της Μεσογείου.

Κατά τη διάρκεια αυτού του εξαμήνου που απομένει μέχρι τους Αγώνες, το Karteros Beach Sports Center θα φιλοξενήσει μια σειρά αθλητικών εκδηλώσεων, όπως αποκάλυψε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που βρέθηκε στον Καρτερό και τη δεύτερη μέρα του Karteros Run.

«Οι εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center ανήκουν σε όλους τους πολίτες. Δημιουργήθηκαν για να παραμείνουν «ζωντανές» και για να φιλοξενούν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, όπως ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που αναβιώσαμε το 2022 ύστερα από απραξία δέκα ετών και που φέτος θα ξεκινήσει από εδώ, από το Karteros Beach Sports Center».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, Νίκος Νταμπακάκης δήλωσε:

«Έξι μήνες πριν από τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, το Ηράκλειο δείχνει έτοιμο να υποδεχτεί μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Ευχαριστούμε πολύ όσους με τις ακάματες προσπάθειές τους κατά την προετοιμασία των αγώνων βοήθησαν στην οργανωτική επιτυχία και όσους έτρεξαν σήμερα κυριολεκτικά και μεταφορικά, ώστε το Karteros Run να στεφθεί και με αγωνιστική επιτυχία».

Με τη συμμετοχή τους στο Karteros Run, οι δρομείς ενίσχυσαν 11 κοινωνικές δομές της περιοχής, που επιτελούν πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει η διαδικασία της κατάθεσης των χρημάτων στις δομές.

Το «παρών» στους αγώνες έδωσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Παραολυμπιονίκης κολύμβησης, Γιώργος Καπελλάκης, το μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Παραολυμπιονίκης στο στίβο, Μανώλης Στεφανουδάκης, το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ολυμπιονίκης κολύμβησης, Νίκος Ξυλούρης, η Olympian μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, η Olympian στα 400μ. στο στίβο, Ειρήνη Βασιλείου και ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 60μ. και στα 100μ. στο στίβο, Άγγελος Παυλακάκης.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στον αγώνα των 10 χλμ πρώτευσε ο Μανώλης Σηφάκης του Ο.Φ.Η. με χρόνο 35:55. Καλύτερη γυναίκα η Αίμηλη Πρωτογεράκη με 42:56.

Στα 5 χλμ το νήμα έκοψε πρώτος ο Αλεξανδρος Ανυφαντάκης του συλλόγου Π.Ε.Δ.Α.Σ. Μίνως, ο οποίος τερμάτισε ύστερα από 18 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα και στις γυναίκες η Αλεξάνδρα Σμυρνάκη με χρόνο 23:19. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεύτερη στα 5χλμ ήταν η πρωταθλήτρια Ελλάδας στις αποστάσεις στην κολύμβηση, Άρτεμις Βασιλάκη του Τρίτωνα!

Οι μικροί σε ηλικία δρομείς συμμετείχαν στον αγώνα του ενός χιλιομέτρου.

«Είχαμε την ευκαιρία να τρέξουμε σε μα πάρα πολύ όμορφη διαδρομή. Ελπίζω να μπορέσουμε να έχουμε τη δυνατότητα να αγωνιστούμε και του χρόνου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο παραολυμπιονίκης του στίβου Μανώλης Στεφανουδάκης, μια άποψη που συμμερίζονται όλοι όσοι συμμετείχαν στο Karteros Run!

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στην σελίδα  heraklion23.gr ή στο www.myrace.gr/event/4605/results.html.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/619768/megali-organotiki-kai-agonistiki-epitychia-gia-to-1o-karteros-run/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button