Αθλητικά

Μενδώνη και Αυγενάκης υπέγραψαν την χρηματοδότηση

Στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης εντάχθηκε το έργο ανακατασκευής του κολυμβητηρίου Χανίων στη Νέα Χώρα, σύμφωνα με σχετική απόφαση που υπογράφουν η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑΗ δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 7.520.000,00€.

Αναλυτικά:

Στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υφυπουργείου Αθλητισμού εντάχθηκε –και τυπικά- το Έργο «Επισκευή και Αναβάθμιση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», προϋπολογισμού 7.520.000€.

Η σχετική δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα, υλοποιείται άμεσα.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα υπογραφεί και η αναγκαία Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, ώστε ο ΟΑΚ, ως φορέας υλοποίησης του Έργου, να προχωρήσει τάχιστα στη δημοπράτησή του.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ

Στα χέρια των αντισυμβαλλόμενων μερών βρίσκεται ήδη το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου της Νέας Χώρας.

Τα διοικητικά συμβούλια του ΟΑΚ και του ΝΟΧ θα εξετάσουν το σχέδιο που απέστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και θα αποφασίσουν για πιθανές τροποποιήσεις.

Οι διαδικασίες θα γίνουν τάχιστα ώστε να προχωρήσει πλέον η δημοπράτηση του έργου, όπως είχε επισημανθεί κατ’ επανάληψη από τον κ. Αυγενάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, εκτός ορισμένων λεπτομερειών, σε γενικές γραμμές το σχέδιο θα γίνει δεκτό, καθώς κύριος από το Α μέχρι το Ω θα είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

Δηλαδή, θα κάνει την δημοπράτηση, τον έλεγχο και την παραλαβή του. Να σημειωθεί δε ότι ο ΟΑΚ είναι πανέτοιμος για το επόμενο βήμα, καθώς έχει έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στα επόμενα βήματα.

Μόλις αποφασίσουν τα Δ.Σ. ΟΑΚ και ΝΟΧ η σύμβαση υπογράφεται άμεσα, ώστε το πολυπόθητο έργο των 7,5 ευρώ να προχωρήσει σε δημοπράτηση.

Ακολουθήστε το Parakritika.gr στη σελίδα μας στο Facebook,
βρείτε μας στο Twitter και στο Google News.

Μενδώνη και Αυγενάκης υπέγραψαν την χρηματοδότηση

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button