Αθλητικά

Μπαρτσελόνα: Έρευνα για φερόμενες πληρωμές σε εταιρεία στελέχους διαιτησίας

Οι ισπανικές εισαγγελικές αρχές ερευνούν τις διαδρομές περίπου 1,4 εκατ. ευρώ σε πληρωμές που έκανε η Μπαρτσελόνα σε διάστημα τριών ετών προς μια εταιρεία που ανήκει σε υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ισπανικής διαιτησίας.

Ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός Cadena SER ανέφερε την Τετάρτη ότι η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε τις πληρωμές μεταξύ 2016 και 2018 σε εταιρεία του José María Enríquez Negreira, ο οποίος ήταν τότε αντιπρόεδρος μιας επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF).

Η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον Guardian, δήλωσε ότι ήταν ενήμερη για την έρευνα και ότι είχε «προσλάβει τις υπηρεσίες ενός εξωτερικού συμβούλου» που παρείχε «τεχνικές εκθέσεις που σχετίζονται με την επαγγελματική διαιτησία», κάνοντας λόγο για «κοινή πρακτική μεταξύ των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων». Είπαν ακόμη ότι ο σύμβουλος παρείχε επίσης, σε μορφή βίντεο, εκθέσεις σχετικά με νεαρούς παίκτες από άλλους ισπανικούς συλλόγους.

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Josep Maria Bartomeu, δήλωσε την Τετάρτη στην αθλητική εφημερίδα Mundo Deportivo ότι οι πληρωμές χρονολογούνται πριν από το 2003 και ανέρχονταν συνολικά σε 575.000 ευρώ ετησίως μέχρι τη σεζόν 2009-10, προτού σταματήσουν το 2018 στο πλαίσιο μέτρων περικοπής δαπανών. Ο Enríquez Negreira αποχώρησε από την τεχνική επιτροπή διαιτητών (CTA) το 2018. Δεν είχε αρμοδιότητα να ορίζει διαιτητές.

Η Μπαρτσελόνα, ερωτηθείσα σχετικά με τις παρατηρήσεις του Bartomeu, δεν έκανε κανένα περαιτέρω σχόλιο, παραπέμποντας στην αρχική της ανακοίνωση. Ο Joan Gaspart, πρόεδρος του συλλόγου από το 2000 μέχρι τις εκλογές του 2003, αρνήθηκε ότι γνώριζε για τις πληρωμές.

Η CTA δήλωσε επίσης ότι ο Enriquez Negreira δεν είχε κανένα επίσημο ρόλο από το 2018 και ότι «κανένας εν ενεργεία διαιτητής ή μέλος των οργάνων της CTA δεν μπορεί να εκτελέσει οποιαδήποτε εργασία που είναι πιθανό να εισέλθει σε σύγκρουση συμφερόντων».

πηγή: lifo

now/sport/mpartselona-ereyna-gia-feromenes-pliromes-se-etaireia-stelehoys-diaitisias

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button