Αθλητικά

Ομαδάρα στο Ζηρίνειο – Διέλυσε την Κηφισιά με 3-0!

Με μια καταπληκτική εμφάνιση, οι μάγκες του Γιάννη Ταουσιάνη υποχρέωσαν την Κηφισιά στην πρώτη τους  ήττα μετά από 10 αγωνιστικές και έβαλαν φωτιά στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 3-0 χάρις στα γκολ των Μπουρσέλη, Κόλα, Μάναλη.

Με μια πορεία αντάξια ομάδας που δείχνει ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει την άνοδο στην Superleague 1, τα Χανιά διέλυσαν την Κηφισιά μέσα στο Ζηρίνειο επικρατώντας με 3-0 χάνοντας ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Καταπληκτική εμφάνιση από τους παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη που ήταν κυρίαρχοι σε ολόκληρο το παιχνίδι παίρνοντας μια πανάξια νίκη δείχνοντας εικόνες από το μέλλον και τη νέα σεζόν που βάζει στόχο για την ιστορική άνοδο στην Superleague 1.

Πώς ξεκίνησαν τα Χανιά

Ο Γιάννης Ταουσιάνης προχώρησε σε μια αλλαγή, σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής δίνοντας ξανά φανέλα βασικού στον Καμαρά. Στο 4-3-3 του έμπειρου τεχνικού, ο Καλογεράκης ήταν κάτω από τα δοκάρια ενώ την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Κατσούρι, Μπάτζιος, Γιαμπερέ και Ρότσα. Καμαρά, Τσέλιος και Λεμονής ήταν η τριάδα του κέντρου ενώ εκείνη της επίθεσης αποτελούνταν από τους Μανουσάκη, Μπουρσέλη και Μάναλη.

Το παιχνίδι

Τα Χανιά μπήκαν στο γήπεδο πολύ οργανωμένα με τις γραμμές να είναι κοντά και τον Γιάννη Ταουσιάνη να δίνει εντολή, εξαρχής, στους παίκτες του να πιέζουν ψηλά – μέχρι και την περιοχή του Αναγνωστόπουλου προκειμένου να μην επιτρέψει την καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Το σχέδιο του τεχνικού των Χανίων απέδωσε με την Κηφισιά ν’ απειλεί μόνο στο 7ο λεπτό όταν ο Καλογεράκης μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του Πρίτσα. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία της Κηφισιάς σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο με τα Χανιά ν’ ανεβάζουν φουλ ρυθμούς μετά το πρώτο 20λεπτο και να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο.

Οι ποδοσφαιριστές του Ταουσιάνη είχαν ένα εκρηκτικό 10λεπτο (20′ – 30′) με τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν στην εξέλιξη της φάσης όπου αρχικά ο Τσέλιος έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στα σώματα και να φεύγει κόρνερ και στην συνέχει ακολούθησε εκείνο του Μπουρσέλη που κατέληξε μόλις άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 25ο λεπτό όταν ο Καμαρά με έναν κεραυνό από τα 30 μέτρα ανάγκασε τον Αναγνωστόπουλο να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ωστόσο η φάση που χαρακτήρισε το πρώτο ημίχρονο έγινε στο 37ο λεπτό όταν ο Μπαρμπόσα χτύπησε εκτός φάσης τον Μπάτζιο, ο Καραντώνης ήταν δίπλα στην φάση και αντί ν’ αποβάλει τον αμυντικό της Κηφισιάς του έδειξε την κίτρινη κάρτα. Μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών με όλους τους ποδοσφαιριστές των Χανίων να πηγαίνουν στον Καραντώνη που ωστόσο δεν άλλαξε την απόφαση του.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0 με το αποτέλεσμα να αδικεί τους ποδοσφαιριστές των Χανίων που πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις τους, δεδομένου και τον αντίπαλο που είχαν απέναντι τους, αφού ανασταλτικά πήραν άριστα δεχόμενοι μόλις μια φάση ενώ επιθετικά άγγιξαν τρεις φορές το γκολ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ότι δεν κατάφεραν τα Χανιά στο πρώτο, το πέτυχαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Στο 55ο λεπτό ο Μάναλης έκανε ωραία προσπάθεια από τ’ αριστερά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα με τον Μπουρσέλη να πετάγεται μπροστά από τους αμυντικούς της Κηφισιάς ανοίγοντας το σκορ για τα Χανιά.


Νωρίτερα ο Καλογεράκης έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στην προσπάθεια του Βαφέα και συγκεκριμένα στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης διατηρώντας το 0-1.

Η Κηφισιά σάστισε μετά το γρήγορο γκολ του Αντώνη Μπουρσέλη και απείλησε στο 62ο λεπτό με την σέντρα – σουτ του Κουιρουκίδη με τον Καλογεράκη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ διατηρώντας το μηδέν της εστίας του.

Οι γηπεδούχοι, όπως ήταν φυσιολογικό ξεκίνησαν να πιέζουν ψάχνοντας την ισοφάριση μιας και το 0-1 τους έβαλε πίεση αλλά και άγχος λόγω της μικρής διαφοράς με την δεύτερη Athens Kallithea. Ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Πετράκη δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί και επιχειρούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μόνο μέσα από στατικές φάσεις. Με την πάροδο του χρόνου τα Χανιά ήταν εκείνα που παρέμεναν πιο απειλητικά βρίσκοντας συνεχώς κενούς χώρους προς την περιοχή του Αναγνωστόπουλου και απείλησαν δύο φορές, την μια με μακρινό σουτ του Τσέλιου που έφυγε άουτ και στο 72′ ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε την μπάλα μετά την προσπάθεια του Κόλα.

Τα Χανιά κεφαλαιοποίησαν την εξαιρετική τους εμφάνιση μέσα στο Ζηρίνειο κόντρα στην πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα και στο 79ο λεπτό “κλείδωσαν” την σπουδαία νίκη που βάζει φωτιά στο πρωτάθλημα όταν η μπάλα, έπειτα από κόντρες, έφτασε στον Κόλα που με σουτ πάνω στην κίνηση έκανε το 0-2!

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο πρώτος σκόρερ των Χανίων, Γιώργος Μάναλης που στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε το κερασάκι στην τούρα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη που διατήρησε το αήττητο για 11η συνεχόμενη αγωνιστική.


Κηφισιά (Γιώργος Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Μαζουλουξής (61′ Κουιρουκίδης), Νοικοκυράκης, Πέιος (75′ Παπασάββας), Παυλάκης (61′ Να), Γκίνη (61′ Καλλέργης), Ταλάλ (75′ Αντερέγκεν), Πρίτσας, Τεττέι

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Κατσούρι (81′ Μαρτσάκης), Ρότσα (81′ Σερβιλάκης), Μπάτζιος, Γιαμπερέ, Καμαρά (61′ Κόλα), Τσέλιος, Λεμονής, Μανουσάκης (75′ Μουτσάκης), Μπουρσέλης, Μάναλης

Διαιτητής: Καραντώνης Δημήτρης (Ημαθίας )
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος Ιωάννης, Χριστοδούλου Γεώργιος (Ημαθίας)
4ος Διαιτητής: Νίκος Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας)

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Ομαδάρα στο Ζηρίνειο – Διέλυσε την Κηφισιά με 3-0!

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button