Αθλητικά

ΟΦΗ-Ιωνικός 0-2

Ο Ιωνικός πήρε σπουδαία νίκη, την πρώτη του στη Super League, στην έδρα του ΟΦΗ με σκορ 2-0, για την 11η αγωνιστική.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Μάντζης, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του.

Ο Έλληνας 30χρονος επιθετικός, αρχικά «χτύπησε» στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ «σφράγισε» τη νίκη για τους Νικαιώτες στο 83′.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Ιωνικός είναι στην τελευταία θέση με μόλις 4 βαθμούς και ο ΟΦΗ είναι στη 12η θέση με 7 βαθμούς. Οπότε και για τους δύο το μοναδικό ζητούμενο στο αποψινό παιχνίδι είναι η νίκη.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Αν και ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, ο Ιωνικός ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη με το σουτ του Σεμπά στο 5ο λεπτό να αιφνιδιάζει τον Μανδά, ο οποίος δεν έβαλε σωστά τα χέρια του και η μπάλα αφού πήρε περίεργη τροχιά κατέληξε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 20΄ με τον Τζου να πιάνει το διαγώνιο σουτ και τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει με δυσκολία. Στο 26΄ ο Ιωνικός είχε τη δεύτερη καλή στιγμή του στον αγώνα. Μετά το γύρισμα του Σεμπά στο ύψος του πέναλτι, ο Μάντζης επιχείρησε το πλασέ κι έστειλε τη μπάλα αρκετά μακριά από την εστία του Μανδά.

Και πάλι οι Νικαιώτες έφτασαν με αξιώσεις στην εστία των Κρητών, στο 32ο λεπτό με τον Ελευθεριάδη να επιχειρεί το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Μανδά να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία. Το ημίχρονο έκλεισε με το διαγώνιο σουτ του Γκερέρο στο 44΄ να φεύγει εκτός εστίας.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 56΄. Ο Λοβέρα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μάντζης με κεφαλιά νίκησε στον αέρα τον Μπαλογιάννη κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μανδά για το 0-1.

Τα πάντα τελείωσαν στο 84΄ με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Μάντζη, με το οποίο κρίθηκε η αναμέτρηση. Ο σκόρερ του Ιωνικού έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, γύρισε στον Ρομαό ο τελευταίος νικήθηκε από τον Μανδά, αλλά ο Μάντζης με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κάτοικος

Κίτρινες: Διαμαντής, Μπαλογιάννης – Ελευθεριάδης, Φαντιγκά, Κάνιας, Μασάς, Μάντζης, Μύγας

ΟΦΗ-Ιωνικός 0-2
ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Μπαλογιάννης (63΄ Θοράρινσον), Βούρος, Διαμαντής, Περέα, Μεγιάδο (74΄ Ντίκο), Ντιουσέ (63΄ Ντουρμισάι), Τοράλ (25΄ λ.τρ. Μπουζούκης), Τζου (46΄ Θεοδοσουλάκης), Γκερέρο

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Σάκιτς, Ρομαό, Φαντιγκά (76΄ Μασάς), Λοβέρα (66΄ Κάνιας), Σεμπά (87΄ Αντούνες), Ελευθεριάδης, Μάντζης (87΄ Ιωαννίδης).

πηγή: creta24

ofi-ionikos-0-2/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button