Αθλητικά

ΟΦΗ – Ιωνικός 2-2: Παραμένουν αήττητοι οι Κρητικοί, πάνε για τελικό σωτηρίας οι Νικαιώτες

Μεγάλη μάχη έγινε στο Ηράκλειο ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ιωνικό για την 6η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 2-2, με το πάθος και την ένταση να είναι έκδηλα έως το φινάλε.

Με αυτή την ισοπαλία οι Κρητικοί παραμένουν στην κορυφή του μίνι πρωταθλήματος με 38 πόντους. Από την άλλη, οι Νικαιώτες είναι στη ζώνη του υποβιβασμού με 26 βαθμούς στο -2 από τη Λαμία.

Έτσι, στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στους Φθιώτες θέλουν μόνο νίκη για να σωθούν.

Το ματς

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπάκιτς στο 7′ και στο 11′. Μάλιστα τη δεύτερη φορά η προσπάθεια του Μαυροβούνιου σταμάτησε στο δοκάρι. Ωστόσο, οι Νικαιώτες απέκτησαν προβάδισμα. Ο Μύγας νίκησε τον Τοράρινσον από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Μασάς με προβολή μέσα από την περιοχή σκόραρε.

Ο Ιωνικός ανέβασε στροφές και προσπάθησε να βρει ένα δεύτερο γκολ, με τον Φαντιγκά να δημιουργεί αρκετά προβλήματα. Ωστόσο, οι Κρητικοί ισοφάρισαν στο 45ο λεπτό. Ο Μπάκιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, αφιέρωσε το τέρμα του στον νεαρό τραυματία Θεοδοσουλάκη.

Στο 52′ ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Πασαλίδη για μαρκάρισμά του πάνω στον Φαντιγκά. Ο διαιτητής πήρε την απόφασή του, αφού έλεγξε τη φάση στο μόνιτορ.

Ο Ιωνικός ανέβασε περισσότερο τις γραμμές του και μπήκε ξανά μπροστά στο σκορ. Ο Φαντιγκά τροφοδότησε τον Μάντζη στην πλάτη της άμυνας. Εκείνος με τη σειρά του έστρωσε την μπάλα στον Μασάς, που έκανε το 2-1.

Παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα, οι Κρητικοί ισοφάρισαν σε 2-2. Εξαιρετική ενέργεια από τον Μπιφουμά, έκανε το γέμισμα και ο Ντίκο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 80ο λεπτό.

Το παιχνίδι “άναψε” ακόμη περισσότερο, με τον Μπιφουμά να αγγίζει την ανατροπή, όμως δεν τα κατάφερε. Από την πλευρά του και ο Ιωνικός είχε σπουδαίες ευκαιρίες για το τρίτο του γκολ, αλλά το 2-2 παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα, με την ομάδα του Γρηγορίου να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, όμως ακόμη ζωντανή.

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης (75′ Διαμαντής), Λάρσον, Περέα, Ντιουσέ, Τοράρινσον, Μπάκιτς, Φελίπε (75′ Μπιφουμά), Ντίκο (90+5′ Μοσκέρα)

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (85′ Μάνος), Σάκιτς (85′ Ελευθεριάδης), Κάνιας, Φαντιγκά (71′ Γούλερι), Μασάς, Βαλεριάνος, Μάντζης

https://creta24.gr/ofi-ionikos-2-2-paramenoyn-aittitoi-oi-kritikoi-pane-teliko-sotirias-oi-nikaiotes/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button