Αθλητικά

Ο Ανδρέας Ξυδάκης στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1: “Εργοτέλης και ΟΦΗ, μπορούν να κοντράρουν τον ΠΑΟΚ”

Ο Εργοτέλης και ο ΟΦΗ, που έχουν προκριθεί στις 6 καλύτερες ομάδες της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών, μπορούν να κοντάρουν το μεγάλο φαβορί που είναι ο ΠΑΟΚ, τονίζει ο προπονητής του Εργοτέλη, Ανδρέας Ξυδάκης, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 και τον Γιώργο Κορτσιδάκη, για τα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται, αλλά και τις εξελίξεις στο σύλλογο του, εκφράζοντας την ευχή ότι θα ξεπεράστούν και θα μπορέσουν τα κορίτσια του συλλόγου, να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους, για τον τίτλο.

Ο Ανδρέας Ξυδάκης, ξεκαθάρισε ότι είναι και εκείνος σε παραίτηση, μετά την απόφαση του υπεύθυνου του τμήματος Σταύρου Περακάκη, να αποχωρήσει, καθώς όπως είπε το θεωρεί σωστό και ηθικό να ακολυθήσει, αν ο επικεφαλής του τμήματος επιμείνει, στην απόφαση του, μετά την διαφωνία που έχει προκύψει με το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Εργοτέλη, για την αξιοποίηση των κρατικών χρημάτων που ήρθαν, ως επιχορήγηση απο το ποσοστό των κερδών του στοιχήματος.

Ο Εργοτέλης στα κορίτσια αναδείχθηξε πρωταθλητής στο Νότιο Ομιλο με την καλύτερη άμυνα και επίθεση, την πρώτη σκόρερ, αλλά και 8 βαθμούς διαφορά, απο μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο ΟΦΗ, όπως είπε.

Για τον ίδιο, δεν είναι έκπληξη που στις 6 καλύτερες ομάδες της χώρας, στο γυναικείο ποδόσφαιρο, οι τρείς είναι απο την Κρήτη (ΟΦΗ, Εργοτέλης ΡΕΑ Ρεθύμνου) και μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία και σχέση που υπάρχει μεταξύ των κρητικών ομάδων και το κλίμα αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητριών.

Ο Ανδρέας Ξυδάκης, μίλησε για unfair σύστημα διεξαγωγής των πλέι-οφ, καθώς οι ομάδες θα κουβαλήσουν την βαθμολογία τους απο την κανονική διάρκεια, αλλά Βόρειος και Νότιοις όμιλος είναι διαφορετικά πρωταθλήματα και αυτό το κριτήριο, δεν είναι δίκαιο, όπως λέει.

Οπως τονίζει “ο πρωταθλητής του Νοτίου ομίλου Εργοτέλης, θα μπεί στα πλέι-οφ με -4 (38 βαθμούς), απέναντι στον πρωταθλητή του Βορείου ομίλου ΠΑΟΚ (42)”.

Επίσης, όπως λέει ο Ξυδάκης, το πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου, ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικό απο το Βόρειο Ομιλο, όπου ο ΠΑΟΚ είχε 14 βαθμούς διαφορά απο τα δεύτερα Τρίκαλα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Εργοτέλης, θεωρεί ο Ανδρέας Ξυδάκης, μπορεί να πάει για Champions League.

“Τόσο ο Εργοτέλης, όσο ο ΟΦΗ, μπορούν να χτυπήσουν τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ομάδα, αλλά και οι δικές μας εδώ, είναι πολύ δυνατές. Τον ΠΑΟΚ τον περιμένουν τρία ποολύ δύσκολα παιχνίδια στην Κρήτη. Ο ΟΦΗ με εμάς ήταν πολύ καλός στο τελευταίο παιχνίδι. Και καλύτερος απο εμας θα έλεγα. Οπότε θα είναι πολύ ανταγωνιστικός. Η Κρήτη, είναι δυνατή” λέει ο προπονητής του Εργοτέλη, που εύχεται ” να μην επηρεαστούν τα κορίτσια του Εργοτέλη απο την αναταραχή που υπάρχει”.

Και εξέφρασε την ευχή “ο Εργοτέλης να βρεί το δρόμο του. Αυτή τη στιγμή, τα κορίτσια του Εργοτέλη κάνουν περήφανο το σύλλογο. Είμαι αισιόδοξος ότι τελικά θα βρεθεί λύση”.

Ακούστε την συνέντευξη του Ανδρέα Ξυδάκη στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1

Ο Ανδρέας Ξυδάκης στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1: “Εργοτέλης και ΟΦΗ, μπορούν να κοντράρουν τον ΠΑΟΚ”

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button