Αθλητικά

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς θα είναι ο νέος προπονητής των Χανίων;;

 Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάσμινκο Βέλιτς πιθανά θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας των Χανίων.

Του έγινε κρούση και έδειξε ότι κατ αρχήν είναι θετικός τώρα μένουν τα διαδικαστικά και οι όροι της συμφωνίας τις επόμενες μέρες ίσως και ώρες θα μάθουμε αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας.

Γεννημένος την 1η Σεπτεμβρίου 1965 στο Σαράγεβο, ο Γιάσμινκο Βέλιτς έχει περάσει  από την ΑΕΚ ΤΟ 2001-2002 σαν βοηθός του Φερνάντο Σάντος ο οποίος τον πήρε μαζί του και στον Παναθηναικό την επομένη σεζόν Έμεινε για λίγους μήνες, όσους και ο Πορτογάλος τεχνικός. Το καλοκαίρι του 2006 επανήλθε στον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά ως σκάουτερ. Τρεις μήνες αργότερα ανέλαβε το ρόλο του υπηρεσιακού προπονητή για τρεις αγώνες. Με την πρόσληψη του Βίκτορ Μουνιόθ ως πρώτου προπονητή, ο Γιάσμινκο Βέλιτς παρέμεινε στη θέση του γενικού αρχηγού, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή. Το καλοκαίρι του 2008 επανεντάχθηκε στο τμήμα σκάουτινγκ, όπου παρέμεινε έως το χειμώνα του 2009, οπότε και ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό.

Το 2013 ανέλαβε τον Λεβαδειακό, ενώ ακολούθησε η Επισκοπή το 2014-15, ο Εργοτέλης το 2015-16, ενώ την τελευταία τριετία (2019-22) βρέθηκε εκ νέου στην Επισκοπή.Γιά να ξεκινήσει την επομένη χρονιά με την ομάδα του Παναθηναϊκού β΄ και να συνεχίσει στον Λεβαδειακό μέχρι πρόσφατα που τον διαδ΄έχθηκε ο Γιάννης Πετράκης

Ως ποδοσφαιριστής έκανε σημαντική καριέρα στην Ελλάδα με τη φανέλα του ΟΦΗ για τρεις σεζόν και της Καστορίας για μία. Έπαιξε επίσης στη Βοσνία με τη Ζελέζνιτσαρ, στην Πορτογαλία με την Εστρέλα Αμαντόρα και στην Ισπανία με τη Λεγανές.

Όπως καταλαβαίνετε από το πολύ πλούσιο βιογραφικό του πρόκειται  για σπουδαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα και είναι τιμή για την ομάδα μας αν θα έχει στον πάγκο της αυτόν τον άνθρωπο





Share on Google Plus

https://www.xanianews.gr/2023/03/blog-post_85.html

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button